Fra tabere til forspildte liv

Anders Laugesen inviterer korshærschef Bjarne Lenau Henriksen og redaktør Benny Lihme fra tidsskriftet ’Social Kritik’ til en åbenhjertig snak om vor tids forspildte liv.På søndag sender P1 en samtale mellem Anders Laugesen og Korshærschef Bjarne Lenau Henriksen og redaktør Benny Lihme fra tidsskriftet ’Social Kritik’.

På søndag får Anders Laugesen (t.v.) besøg af Bjarne Lenau Henriksen (t.h.), der er korshærschef i Kirkens Korshær. Samtalen handler om dem, som før blev kaldt tabere – de forspildte liv.

Engang var de tabere. Nu er de blevet forspildte liv. Vores syn på samfundets svageste forandrer sig i takt med synet på os selv. Det er temaet i søndagens udgave af programmet ”Tro og eksistens”.
Chefen for Kirkens Korshær, Bjarne Lenau Henriksen, fortæller i en samtale med Anders Laugesen om udstødelse og isolation. Nytteværdien af et menneske måles i forhold til, hvad man gør. Ikke i ubetinget respekt for, hvem man er.

Afviser de anderledes

Redaktør for tidsskriftet Social Kritik Benny Lihme ser derefter på udstødelsens mekanismer. Hvorfor afviser vi ofte mennesker, der er anderledes end os selv?

Sendes på P1 søndag
den 9. marts kl. 08.03