Ny forlagsdirektør vil vejlede søgere

Henrik Nielsen er en erfaren mand – både teologisk, kirkeligt og bogligt.

Henrik Nielsen

Han er teolog, præst og tidligere forlagschef ved Det Danske Bibelselskab. Og har tidligere været forlagsleder på Unitas Forlag. Den 1. marts kom han tilbage på førerposten som direktør på Unitas Forlag.
Henrik Nielsen er 48 år og har i det seneste halvandet år været forlagschef i Det Danske Bibelselskab. Før det var han sognepræst i Abildgård Sogn i Frederikshavn og var endvidere forlagsleder på Unitas Forlag i perioden 1991 til 1996.
Nu drømmer han igen om at gøre Unitas til det foretrukne sted at lede efter mainstream kristne bøger. Det samme gælder den del af forlaget, som går under navnet Aros:
– Forlagene skal placeres som et centralt forum for bøger inden for det praktisk teologiske midterfelt, og dette hvad enten udgivelserne er til undervisning eller personlig fordybelse, fortæller Henrik Nielsen.
Henrik Nielsen forventer at kunne bruge sin baggrund som sognepræst i sit nye job hos Unitas Forlag:
– Jeg kan udnytte min teologiske indsigt, både i relation til den faglige prioritering og udvikling af vores udgivelser, men også fordi jeg gennem mit mangeårige kirkelige engagement og netværk ved, hvad der rører sig på det teologiske og kirkelige område. Den erfaring forventer jeg at kunne benytte i den fortsatte udvikling af forlaget, siger Henrik Nielsen.

På forkant med
nye strømninger

Unitas Forlag er et forlag i vækst, og Henrik Nielsen ser det som en udfordring at arbejde videre med og udvikle den linje, som bestyrelsen har lagt for forlaget.
– Vi lever i en tid, hvor der er stor åbenhed for religiøsitet og spiritualitet, hvor flere og flere søger at definere deres tro og blive klogere på den åndelige dimension i livet. Det bliver interessant at arbejde med, hvordan vi hele tiden kan udvikle os og finde nye veje at gå. Unitas Forlag skal hele tiden passe ind i den tid, vi lever i, og være på forkant med nye strømninger, mener Henrik Nielsen.
Forlaget har været i fremgang igennem de sidste ti år, og formanden for Unitas Forlag, Ole Mølby, glæder sig til samarbejdet og den fortsatte udvikling af virksomheden i samarbejde med den nye direktør:
– Vi er glade for at kunne ansætte Henrik Nielsen, fordi han kender organisationen, og han kender opgaven. Henrik Nielsen har mange års erfaringer fra forlagsbranchen, som vi glæder os til at bruge fremadrettet. Samtidig er hans teologiske baggrund en styrke i forhold til fortsat at udvikle vores teologiske og faglige profil, siger Ole Mølby.
/sl