Politikere bekæmper abortmodstand

Christiansborgpolitikere danner netværk mod abortmodstandere. – Det er bekymrende, mener Kristendemokraterne. – Tegn på, at abortmodstanden lykkes, mener Retten til Liv.Abortmodstandere har længe bekæmpet den fri abort. Nu har folketingspolitikere dannet et netværk, der skal bekæmpe abortmodstanderne.

– Politikerne glemmer de etiske dilemmaer, mener Bodil Kornbek.

23 politikere fra samtlige partier på Christiansborg har tilsluttet sig netværket, der bl.a. vil arbejde på at mindske den katolske kirkes indflydelse på abortpolitikken. Netværket kalder sig Tværpolitisk netværk for seksuel og reproduktiv sundhed og holdt deres første møde onsdag d. 27. februar.
Mødet var det første i en række diskussioner om religiøs fundamentalismes modstand mod den fri abort i EU.
– Man skal ikke blande en religiøs dagsorden ind i udviklingspolitik. Det gør USA og også den katolske kirke, og det skal vi tage os i agt for, siger Venstres udviklingsordfører Karsten Lauritzen forud for mødet til Kristeligt Dagblad.

Ryster i bukserne

– Rystende, at aborttilhængere opruster, mener Ellen Wibe.

Det overrasker antiabortforeningen Retten til Liv:
– Det var da utroligt, ja ligefrem rystende, at aborttilhængere ser det nødvendigt at opruste, siger landssekretær Ellen Højlund Wibe til Udfordringen.
– På den anden side, så er det måske et udtryk for, at antiabortkampagnen er lykkedes. Og det er da positivt. Så ryster de da lidt i bukserne…
Hos Kristendemokraterne er man ikke så optimistisk:
– Det er dybt bekymrende, for det viser, hvilket niveau abortdebatten befinder sig på. Enten er man indædt for eller imod abort. Men man tænker ikke skridtet videre og forholder sig til det etiske dilemma, kvinderne befinder sig i, udtaler partiformand Bodil Kornbek.
– De fastlåste holdninger får ikke aborttallet ned. Hvad gør vi ved, at aborttallet stiger blandt unge indvandrerkvinder?, spørger hun.
– Man forholder sig jo slet ikke til kvinderne og den situation, de står i. Hvad får de ud af, at man enten er for eller imod? De får ikke gavn af, at politikere danner netværk på tværs og kommer med deres færdigpakkede holdninger.