Den virkelige Maria Magdalene

Poul Hoffmanns nye bog er bl.a. et opgør med Da Vinci Mysteriet.Romanen Da Vinci Mysteriet fik stor udbredelse og succes, men var også med til at sætte sindene i kog.Den hævder at være en kriminalroman, men påberåber sig også videnskabelig og historisk korrekthed. Den er hverken videnskabelig eller historisk korrekt, men er derimod én af flere konspirationsteorier og fantasi-mysterier, der forsøger at underminere Bibelens troværdighed ved at gøre Maria Magdalene og Jesus til ægtefolk.

Frontalangreb på kristendommen

Den snart 80-årige Poul Hoffmann går i sin seneste bog Nardusmysteriet Den virkelige Magdalene til modangreb på Da Vinci Mysteriet og andre lignende bøger og siger, at Da Vinci Mysteriet er „en almindelig kioskroman af den slags, som normalt glemmes, næsten før den er læst“, og den kan i hvert fald ikke sammenlignes med den store kriminallitteratur. Hemmeligheden bag bogens succes er ifølge Poul Hoffmann, at den er „et spekuleret frontalangreb på kristendommen i vores antikristne tid som led i en åndelig og intellektuel forrådnelsesproces, der ikke bliver bedre af at blive fejet ind under „postmodernismens“ gulvtæppe. Den er et led i en åndskamp.

Spændende bibelstudie om
Maria Magdalene

Den snart 80-årige Poul Hoffmann går i sin seneste bog til modangreb på Da Vinci Mysteriet

For at imødegå Da Vinci Mysteriet fremstiller Poul Hoffmann – med støtte i Bibelen – den virkelige Maria Magdalene og hendes virkelige forhold til Jesus, der har befriet hende for syv dæmoner. Det er meget spændende læsning at følge Poul Hoffmanns bibelstudie af Maria Magdalene, sådan som hun optræder hos de fire evangelister, og se, hvordan han påviser, at Maria, søster til Lazarus og Martha, Maria Magdalene og synderinden, der hos Lukas salver Jesus fødder, er én og samme person. Det gøres så overbevisende, at man nikker bejaende til argumentationen. Jeg har ofte givet udtryk for, at Poul Hoffmann skulle holde sig til romanerne og lade faglitteraturen ligge, da han ikke er teolog. Men i denne bog er han i allerhøjeste grad teolog og klarsynet. Tak for det!

Masser af stof til en roman

Undervejs gør Poul Hoffmann flere gange opmærksom på, at der i forholdet mellem Maria Magdalene og Jesus ligger masser af stof til en roman, og flere gange har han givet udtryk for, at han havde lyst til at skrive den roman, men samtidig sagt, at han næppe fik det gjort, fordi det ville være meget krævende, og at han ikke længere er så ung. Synd at han ikke har fået skrevet den roman – endnu. Han viser med Nardusmysteriet, at der allerede er lavet masser af research til den roman, som kunne blive kronen på hans forfatterskab.

Poul Hoffmann:
Nardusmysteriet
– Den virkelige Maria
Magdalene
95 sider • 149,95 kr.
Credo / Forlagsgruppen Lohse