Hvad er bøn
Indvandrernes begejstring smitter

Nydanskere inviterer til et storstilet bedemøde i Bethesda i København. – Jeg har en ”ild” i hjertet, som jeg håber kan udfordre danskerne, siger nigeriansk præst på Amager. – Danskerne bør genoplive traditionen med St. Bededag. Bede til Gud for deres land, som helligdagen oprindelig var tænkt!Sådan har det lydt fra nydanske frikirkepræster de senere år, og derfor har de taget initiativ til en stor bededag for deres nye hjemland Danmark på netop St. Bededag. Dagen holdes igen på fredag d. 18. april i Bethesda på Israels Plads i København. Her vil Indre Missions historiske lokaler genlyde af sang, dans, bøn og opmuntringer på forskellige sprog og kulturelle udtryk, for – ikke mindst – at opildne alle gammeldanskere til igen at tro på bønnens magt.
Dagen arrangeres af Evangelisk Alliance i samarbejde med Kirkernes Integrations Tjeneste og Tværkulturelt Center i fællesskab med en lang række migrantkirker. En af dem er Jesus Center på Amagerbrogade, hvor Adeboye Olushola er præst.

Dansk komfort
forhindrer vækkelse

– Den største hindring for evangeliet i Danmark er komfort. Jo mere magelige folk bliver, des mere har de en tendens til at glemme Gud. Jeres forfædre var troende, og de mange store kirkebygninger vidner om, at I en gang var ”bedekæmper”. Men i dag er folk mere afhængige af velfærdsstaten og arbejdsløshedsunderstøttelsen end af den levende Gud.
Jesus Center tilhører et af verdens største kirkesamfund, Redeemed Christian Church of God. Der er 200 kirker i USA og 250 i England. Jesus Center i København er den første kirke af sin slags i Skandinavien.
Adeboye Olushola blev tilkaldt som præst for en hensygnende frikirke i København for fem år siden. Og siden er Jesus Center på Amagerbrogade vokset til omkring 100 medlemmer og har endda haft overskud til menighedsplantning – fem i Sverige, to i Finland og en i Spanien er det blevet til gennem menighedens medlemmer. Den 37-årige Adeboye bliver dog i Danmark, selv om det er svært at trænge igennem med det kristne budskab.
– Vi mangler stadig at se den store respons fra det danske folk. Mange danskere har endnu ikke opdaget, hvem Jesus er. Det er en stor byrde på mit hjerte, siger han.
– Danskerne har en stor åndelig hunger. Men der er forskel på at være sulten og vide, hvad man bør spise. Danskerne vender sig ikke til evangeliet for at få sulten stillet.
Adeboye Olushola glæder sig over netværk med andre kirker, både internationale og danske.
– Vi er forskellige og har forskellige gaver. Jeg elsker for eksempel at undervise om guddommelig helbredelse. Jeg har tro for hvad som helst, selv at døde skal stå op.
– Jeg har en ”ild” i hjertet, som, jeg håber, kan udfordre danskerne.
Adeboye Olushola er gift med Abiola, og parret har to børn, som begge er født i Danmark.

Bøn for nationen

Bøn for nationen finder sted d. 18. kl. 15.30.
Der lægges op til en festdag med gospel, forskellige kulturelle indslag og bøn for Danmark.
Bethesda ligger på Rømersgade 17, kun tre minutter fra Nørreport Station.