DR Kirken kæmper med OL

DRs tv-kirke går i sommerdvale i juni og juli. I august presser OL programmet over på DR2Fra på søndag holder DR Kirken sommerferie, men vender stærkt tilbage i august, lover den programansvarlige.

Lea Norup, der til daglig er sognepræst i Harlev-Framlev sogne vest for Århus, bliver præst i DR Kirken i august måned.

Nu er det sommer, og de trofaste seere, der følger gudstjenesterne i DR Kirken, må væbne sig med tålmodighed. I år holder den nationale tv-kirke nemlig sommerferie i hele juni og juli måned.
– Det handler ikke om besparelser, forsikrer den programansvarlige fra DRs ”Tro”-redaktion, Janne Wibroe.
Hun forklarer, at Danmarks Radio ligesom for to år siden skruer ned for udsendelserne i sommertiden i erkendelse af, at de fleste seere alligevel foretrækker at være udendørs.
– Men der vil jo nok være nogle af vore trofaste seere, som kommer til at savne gudstjenesterne, siger Janne Wibroe.

Kæmper med OL

Efter planen vender programmet tilbage den 10. august med Lea Norup fra Harlev-Framlev sogne ved Århus som præst. I første omgang foregår det dog på DR2.
– På grund af direkte transmissioner fra OL sender vi på DR2 de første tre gange, fortæller Janne Wibroe.
Hun opfordrer til at holde godt øje med sendeplanerne, da det på nuværende tidspunkt er usikkert, om OL-udsendelserne også vil få betydning for DR Kirkens sendetidspunkter.

Menigheder søges

I august fortsætter DR Kirken med at holde til i Skaderup Kirke, hver gang med nye menigheder som deltagere. Janne Wibroe forklarer, at DR allerede er ved at planlægge gudstjenester for 2009 og nu inviterer menigheder, der har lyst til at medvirke, til at melde sig på DR Kirkens hjemmeside.

DR Kirken sendes næste gang
d. 10. august på DR2.