De mest forløsende film

På Christianity Today’s hjemmeside kan man bl.a. finde en liste over de ti mest forløsende film i 2007.To af dem har allerede været anmeldt her i Udfordringen: Den store stilhed (uge 4) og Dykkerklokken og sommerfuglen (uge 28). I denne uge anmeldes på denne side yderligere to: Juno og Drageløberen. En af de ti har først lige haft premiere her i landet – desværre i meget få biografer: Lars and the Real Girl. På listen er også Into the Wild, som absolut fortjener et par ord med på vejen.
Det er en meget stærk film om en ung mands, Christopher McCandless’, flugt fra sine forældre og deres kolde, materialistiske liv i Californien – ud i Alaskas vildmark. Jo længere, han kommer i sin rejse, jo mere bæres filmen af basal livsvisdom og smukke naturscenarier. Og inden han som 24-årig lægger sig til at dø (af sult), kan han skrive: „Jeg har haft et godt liv og takker Gud.“
NJV