Synd der ikke kan sones

Soning er temaet for og titlen på en rigtig god dvd-nyhed med dybde og pointe. Det er en smuk og tankevækkende film om, hvordan vi lever med skyld, og hvordan soning af skyld kan tage – virkelig tage – hele livet.Soning handler om en pige, der som 13-årig i jalousi overbeviser sig selv til at begå en frygtelig løgn, der kommer til at ødelægge to andre menneskers liv, og på sigt: hendes eget liv. De fanges af hendes synd, og hun af sin skyld.
Filmen er kendetegnet ved stærkt skuespil, hvor der siges mest uden ord. Keira Knightley viser, at hun kan andet og mere end at spille sørøverpige i Pirates of the Caribbean-filmene, og den anden hovedperson, spillet af James McAvoy, opnår samme intensitet i sin præstation, men det er over hele linien, at skuespillet bærer filmen og formår at omsætte en bog, der er rig på indre monologer, til filmisk virkelighed via blikke, betoninger og kropssprog.
Også billederne er betagende i deres skønhed, når filmen giver os plads til at suge filmens tunge tema til os.
På alle måder er Soning en helstøbt film til hjernen, hjertet og sjælen.
Kim Schou

Soning • 118 min.
Universal