Generation for Gud

Forleden var der Kulturnat i Kolding. I den anledning skulle mit gospelkor give en koncert på Koldinghus. For mig var det en fed mulighed for at fortælle og synge om Gud for en masse feststemte mennesker.Klokken seks om aftenen begyndte vi at sætte vores anlæg op i slotsgården. Vi skulle først synge klokken ni, men der var et orkester, der skulle spille fra kvart over syv til kvart i ni. Derfor var vi nødt til at lave lydprøve, inden de begyndte.
Da anlægget var sat op, og der stadig var et par timer til vi skulle synge, valgte jeg at gå en tur. På plænen foran Koldinghus havde en stor flok unge slået sig ned. Det er der måske ikke noget særligt ved, men disse unge fangede altså min opmærksomhed. De var næsten alle klædt helt i sort med flænger og nitter overalt. Selvom klokken kun var syv, var det tydeligt, at disse unge var godt i gang med festen. Det lignede mest af alt et årsmøde i Utilpasset Ungdom.
Jeg er ked af at indrømme, at jeg i starten ikke så på dem med kærlighed. Faktisk blev jeg rigtig irriteret på dem. Jeg syntes, de skulle finde sig et andet sted at være, og så i øvrigt opføre sig ordentligt.
Jeg kom tilbage en time efter og så de unge igen. Men denne gang så jeg dem på en anden måde. Jeg fik ondt af dem, for jeg kunne mærke, at de manglede noget. Selv om det så ud til, at de havde det sjovt, virkede det nærmest trist på mig. Jeg kunne mærke, at disse unge ikke havde Gud i deres liv, og det gjorde mig så ked af det, at jeg næsten begyndte at græde. Det var, fordi de ikke kendte Gud, men også på grund af min egen reaktion, da jeg først så dem.
Hvordan skal den slags unge nogensinde lære Gud at kende, hvis de, der allerede kender ham, vender ryggen til? Når man vælger at isolere sig selv i en subkultur, som for eksempel ”EMO” eller ”goth,” prøver man, på et eller andet plan, at udfylde et tomrum. Derfor har disse unge i høj grad brug for Gud til at fylde det tomrum. Hvis du kender nogle andre unge, der har brug for Gud, så tal med dem. Bed for dem. Hvis vi skal være en generation for Gud, skal vi have så mange som muligt med.