Sommernyt
Johannes Møllehave på Missionsforbundets Sommerstævne

Johannes Møllehave har været syg og har aflyst en række arrangementer, men valgte at tale om Livsglæde på Missionsforbundets Sommerstævne i Kolding (26. juli til 1. august).

Forfatteren og præsten Johannes Møllehave talte om glæde på Missionsforbundets Sommerstævne.

Trods mærket af sygdom og sin høje alder fremstod Johannes Møllehave med masser af glæde, livsglæde, jongleren med ord og forfattere og fik alle til at være glade.
Ud af ærmet rystede han spændende møder med mennesker kædet sammen med masser af livsfilosofi og praktisk menneskeliv.
Vi hørte om Viktor på 90, der ønskede at komme med Møllehave og hans konfirmander til Israel. Det blev en fælles glad tur for de to og et venskab livet ud – samt en ny tur til Israel med konfirmander og den da 94 årige Viktor, der udstrålede livsglæde.
Vi hørte om fangen i Vridsløselille, der blev løsladt efter 32 år sammenlagt i fængsel og installeret på 11. etage i et højhus, hvor Møllehave hentede ham, tog ham med til familiens sommerhus på Langeland, hvor han blev i 11 år og fik et liv uden kriminalitet.
Vi blev ført gennem salmer og vers fyldt med glæde, som f. eks. ”Morgenstund har guld i mund og guld betyder glæde, og glædelig er hver en dag, der leves til Guds velbehag, om end vi måtte græde”.
H. C. Andersen kom på banen og vi sluttede med Møllehaves meget flotte salme ”Nåden er din dagligdag”, som er med i Missionsforbundets nye salmebog.

Ny Salmebog

Salmebogen, der har været 10 år undervejs, blev præsenteret søndag eftermiddag under temaet ”Syng en ny sang for Herren”. Tidligere missionsforstander Leo Hansen har været i spidsen for udvalget og glædede sig over resultatet – og det virkede som om, at det gjorde folk på stævnet også.

Glæde

Temaet for stævnet var glæde – og glæden foldede sig ud i fuldt flor. Man blev smittet af glæde, guddommelig glæde under gudstjenester, bibeltimer, god-morgen-samlingerne ”Go´mor´n Gud” med flot drama om Moses og ikke mindst da 20-30 afrikanere fra Bethaniakirken i Aalborg kom syngende og dansende op på scenen og spredte glæde med deres sang og vidnesbyrd.