Stoew – Håb, mit hjerte

Gruppen Stoew er en håndfuld unge musikere fra LMU, der ønsker at give de gamle kristne sange og salmer et comeback hos nutidens unge.Selvom gruppens navn udtales ”støv”, er der absolut intet støvet over deres album, Håb, mit hjerte. Cd’en består af 11 kendte sange og salmer, dvs. teksterne er fra kendte sange og salmer.
Melodierne er skrevet af gruppens stifter og forsanger og har et helt andet tempo og udtryk end de originale. Hvor der før var orgelmusik og korsang, er der nu både trommer, bas, guitar og saxofon samt en meget stærk mandlig vokal.
De nye melodier er skrevet som blød, lyttevenlig rock med stor respekt for de gamle tekster. Forsangeren David Christiansen leverer sangene på en så overbevisende måde, at man ikke kan undgå at lytte til de tekster, man kender så godt, men måske aldrig rigtig har tænkt over før.
Blandt sangene er titler som: ”Til himlene rækker”, ”Ingen er så tryg i fare” og ”Befal du dine veje”
Håb, mit hjerte er en god cd for både unge og voksne, der kan lide blød rock med budskab.
Til eventuelle skeptikere, der ikke mener, at de gamle salmer bør opdateres, er der kun at sige: tag og lyt til Håb, mit hjerte. Det kan jo være, du bliver overrasket!
Sidsel