Sudanmissionen vil have et neutralt navn

Årsmødet i Middelfart i weekenden skal sige ja eller nej til ”Mission Afrika”.Sudanmissionen holder lørdag den 30. august årsmøde i Lillebæltshallerne i Middelfart.

Rita El Mounayer fra den kristne børnekanal Sat-7-Kids er igen på besøg i Danmark.

Her skal repræsentantskabet bl.a. tage stilling til, om det gamle selskab skal skifte navne til Mission Afrika.
Sudanmissionens bestyrelse anbefaler en vedtægtsændring, som vil medføre et navneskift for den snart 100-årige organisation. Det nye navn er ”Mission Afrika” – men det forudsætter, at 2/3 af Sudanmissionens repræsentantskab stemmer for forslaget.

Aldrig i Sudan

Baggrunden er, at man ved stiftelsen i 1911 fokuserede på Sudan-bæltet (Sahel-bæltet syd for Sahara og nord for ækvator) tværs over Afrika.
Sammen med missioner fra andre lande og kirkesamfund ville man anlægge et bælte af missionsstationer tværs over Afrika for at dæmme op for islams fremrykning nordfra. Og det lykkedes i høj grad.
Den danske Sudan-mission kom til at arbejde i Nigeria og andre afrikanske lande, men aldrig i Sudan! Med de senere års negative omtale af Sudan finder ledelsen det klogt endelig at skifte navn.

Valg til bestyrelse

Der er kun tre opstillet til de ledige tre pladser i bestyrelsen. Derfor er tidl. direktør Gert-Oluf Schwarz Lausten, Herning, sikker på genvalg, og de to nye, seniorkonsulent i KFUM’s Sociale Arbejde Jens Nielsen, Vejle, og sognepræst Poul Erik Knudsen, Lemvig, sikre på at blive valgt.
Årsmødet begynder lørdag kl. 10 med velkomst af formanden, sognepræst Ruth Jeppesen, Hurup. Derefter er der repræsentantskabsmøde for alle interesserede. Det er dog kun de, der har givet en gave i årets løb på mindst 1000 kr., der har stemmeret.

Med i børne-tv kanal

Sudanmissionen er én af de danske partnere i den mellemøstlige kristne tv-kanal Sat-7.
Således er Mette og Axel Schmidt udsendt til stationens hovedkontor på Cypern.
For nylig begyndte Sat-7 en kristen børnekanal til børn i den arabiske verden, Sat-7-Kids, som i dag sender børne-tv 24 timer i døgnet.
Det kommer programlederen, Rita El Mounayer, og fortæller om lørdag aften.

Gæster på besøg


Artiklen fortsætter efter annoncen:Timawus L. Geyap er missionssekretær i den lutherske kirke i Nigeria.

Årsmødet får også besøg af Timawus L. Geyap.
Han er missionssekretær i den store lutherske kirke i Nigeria med mere end 1,5 mio. medlemmer, som blev resultatet af de danske missionærers arbejde.
Lørdag eftermiddag medvirker direktør Anders Mogensen fra Seismonaut i Århus med et indslag om projektet One Laptop Per Child, også kaldet 100 dollar laptop, som Sudanmissionen ønsker at introducere i nigerianske skoler.
Børne- og ungdomsorganisationen Afrika InTouch arrangerer i weekenden aktiviteter for børn, ligesom unge og teenagere har selvstændigt program.

Fandt sine forfædre

Årsmødet slutter med ”dramatik og martyrium”. Her kommer lærer Hans Wendelboe Bøcher fra Horne Efterskole og viser en film fra sin oplevelse, da han var i Nigeria med de unge fra skolen ”horneXplorer”.
Her fandt Hans Wendelboe Bøcher nemlig et gravsted efter sine slægtninge, ægteparret Uhrenholdt, som døde kort efter deres ankomst til det usunde klima.
Det er i øvrigt det første årsmøde, hvor den ny generalsekretær Kristian Skovmose er leder af missionen, som i 2007 havde en omsætning på ca. 16,6 mio. kr. Sudanmissionen arbejder i Nigeria, Cameroun, Centralkafrika, Mali, Sierra Leone og Mellemøsten.
Henri.