Jars of Clay Greatest Hits

Jars of Clay, Greatest Hits er præcis hvad titlen lover: En samling af 13 af de bedste sange fra bandets 15-årige karriere plus en helt ny sang. Jars of Clay’s musik er kendt og elsket i store dele af verden. Bandet har gennem tiden taget mange forskelligartede musiske udfordringer op og har ustandselig videreudviklet deres lyd. Helt overordnet er stilen pop/rock med et højt tempo og stærke tekster.
Albummet er opbygget kronologisk efter sangenes udgivelse, hvilket giver et unikt indblik i, hvordan bandet har udviklet sig musikalsk i tidens løb. Den første sang er klassikeren Flood, singlen der første gang bragte bandet ind i søgelyset. Derfra fortsætter cd’en med et par sange fra hver af bandets cd’er.
Helt til sidst kommer den helt nye sang: Love Is The Protest. Forsanger Dan Haseltine udtaler om den: ”Vi ville gerne skrive en rock & roll-sang, der kastede lys over, hvad det betyder at fejle på kærlighedens side frem for dommens.”
Selvom Jars of Clay har valgt at udgive et Greatest Hits album frem for et helt nyt album, er der intet, der tyder på, at bandet er ved at sætte farten ned. Vi kan nok godt forvente at høre endnu mere fra dette dejlige band, og hurra for det.
Sidsel