Online med Gud

Hvor går man hen, hvis man oplever spørgsmålene til Gud presse sig på? På internettet måske?En webdesigner fra Universitetet i Alabama, Reata Strickland, der også er søndagsskolelærer, oprettede den 29. maj 2001 et link på sin lokale kirkes hjemmeside med titlen ”interview med Gud”.
På hjemmesiden lagde hun en anonym tekst af samme navn. Webstedet fik på blot en uge mere end en halv million henvendelser. Et antal, der et par måneder senere voksede til 13 millioner hits.
Siden har internetbrugere i hele verden fundet frem til hjemmesiden: theinterviewwithgod.com

Spørgsmål og pianospil

På hjemmesiden vises er en kort film, der har karakter af en drøm. Her får en anonym spørger mulighed for at få svar på sine spørgsmål til Gud.
Mens eftertænksomme spørgsmål og svar flyder hen over skærmen, dekoreres baggrunden af smukke naturbilleder til tonerne af iørefaldende pianospil.
Hvis man ønsker en mere permanent oplevelse, kan de unikke sekvenser også downloades som screensaver.

Udgivet i bogform

Den store efterspørgsel har også ført til udgivelse af en bog. Heri findes den originale, anonyme tekst ligeledes illustreret med flotte billeder.
Forfatteren til teksten er stadig ukendt, hvorfor Reata Strickland blot er anført som designer og redaktør. Forlaget, Free Press, håber, den spørgelystne forfatter en dag dukker op. Bogen er oversat til flere sprog, men ikke til dansk.