Taterne kommer…

Hermann og Ludvik Karlsen er ’sigøjnere’
fra Norge og besøger Danmark.Brødrene Herman og Ludvik Karlsen er i familie med navnkundige Ludvig Karlsen, stifter af Evangelisesentrene i Norge.De rejser som evangelister hele året – men især om sommeren trækker livet på landevejen, og det er der en speciel grund til. De har nemlig taterblod i årerne og er en slags Nordens sigøjnere, et omrejsende folk.
Den 27. og 28. september kommer de til Danmark. Her vil de tale og synge ved to møder lørdag i Evangeliesalen i Randers. Søndag formiddag medvirker de i Frikirken Hadsund i Hadsund Kulturcenter.

500 blev kristne

For Karlsenbrødrene hørte alkohol og slåskamp til hverdagens små sysler, men de blev udskiftet med husmøder, vidnesbyrd og sang, da de blev kristne. Mange ”tog imod Jesus” under den såkaldte tatervækkelse, som Lise og Ludvig Karlsen bl.a. var redskab til. Herefter er mindst 500 personer i Karlsenslægten blevet kristne.
Herman Karlsen blev kristen, mens han sad i fængsel. Han nye livsstil smittede af på hele familien, bl.a. hans bror ”Lille-Ludvik”, der blev evangelist allerede som 17-årig.
/sl