Det vand, der gi’r LIV

Historien om Jesus
– sådan som Johannes har skrevet den.
Del 7Der var helt vildt mange, der teamede op med Jesus, så hans lærlinge havde travlt med at døbe dem. Og da farisæerne (de über-religiøse jødiske ledere) hørte, at Jesus fik endnu flere fans end Johannes havde fået, blev de RASENDE…!

Tegning af Benjamin Runge

Da Jesus hørte, at de var blevet sure på ham, valgte han at skride fra Judæa-området og ta’ tilbage til Galilæa. Han tog vejen igennem Samaria. Her boede samaritanere, som var nogen, jøderne virkelig så ned på og undgik (fordi de ikke fulgte alle de religiøse regler, som jøderne gik op i). Her kom Jesus og hans lærlinge til byen Sykar i Samaria, som lå lige i nærheden af det stykke land, som Jakob engang havde givet til sin søn Josef (som man kan læse om i det Gamle Testamente), og her lå Jakobs brønd, hvor man stadig hentede vand fra.
Jesus var træt efter at have gået så meget, så han satte sig ned ved brønden for at ta’ en tiltrængt slapper. Hans lærlinge var taget ind til byen for at købe mad. Klokken var ca. seks om aftenen.
Så kom der en samaritaner-kvinde for at hente vand.
– Gider du at gi’ mig en tår at drikke? Spurgte Jesus.
Kvinden blev totalt overrasket, fordi en JØDE spurgte hende, en SAMARITANER, om noget. Og hun var endda en KVINDE. Jøder snakkede SLET IKKE med samaritanske kvinder! …Så hun fik ikke svaret, men spurgte i stedet:
– Hva’?! Du er jøde, og jeg er en samaritansk kvinde. Hvorfor be’r du MIG om noget at drikke?!
Jesus svarede hende:
– Hvis bare du vidste, hvem det er, der be’r dig om noget at drikke… Så ville DU i stedet spørge HAM om noget at drikke. Og så ville han give dig noget vand, som kan gi’ DIG et helt nyt LIV!
Men det fattede hun ikke en flyvende fis af. Så hun sagde:
– Jamen, brønden er temmelig dyb, og du har ikke nogen spand til at trække vand op med. Hvor vil du så skaffe det dersens supergode vand? Og du er vel ikke større end ham, som gav os den her brønd; vores berømte tip-tip-tip-tip-tip-tip-(osv.)-oldefar Jakob. Ka’ du gi’ mig BEDRE vand end det, som både Jakob selv, hans familie og hans dyr drak af? Hmm?
Jesus måtte så til at forklare lidt mere:
– Alle, som drikker af det her vand, bliver tørstige igen. Men dem, som drikker af det vand, som JEG vil gi’ dem, skal aldrig, ALDRIG, blive tørstige igen. Vandet, som JEG gi’r, bliver som et springvand i den, der drikker det, og vil HELE TIDEN flyde med vand, der gi’r EVIGT LIV.
– WOW! Udbrød samaritaner-kvinden:
– Gi’ mig noget af det vand, så jeg aldrig bliver tørstig igen! Og aldrig behøver at tage helt herhen for at hente vand.
Hun forstod ham STADIG ikke…
– Hent din mand og kom tilbage, sagde Jesus.
– (gulp) Jeg …øh… har ingen mand, svarede hun.
– Næh, det er rigtig nok, sagde Jesus, – for du har haft FEM. Og ham, du bor hos nu, er du ikke gift med. Så dér talte du sandt.
– Mester! Du … Du må være en profet! Sådan en, der kan se ting, som Gud viser ham!
Hun troede altså, at han var en religiøs guru og greb chancen for at spørge:
– Kan du så forklare mig noget? Vi samaritanere tilbe’r Gud på det her bjerg og har gjort det i hundredvis af år. Men I jøder påstår, at man kun må be’ til Gud i templet i Jerusalem. Hvad er rigtigt?
– Tro mig, snart er det ikke længere vigtigt, om man tilbe’r her eller i Jerusalem, svarede Jesus. – I samaritanere ved knap nok, hvad det er, I tilbe’r, men det gør vi jøder, for Gud har lovet at sende en af OS som verdens Redningsmand. Men der vil komme en tid … ja, den er faktisk allerede begyndt … Hvor mennesker kan snakke med Gud, lige meget HVOR, de er! Bare de gør det FYLDT af Guds kraft, hans ÅND … og ærligt. For GUD er et åndeligt væsen, en usynlig kraft, og det er den slags tilbedere, han ønsker sig.
Og hun sagde til ham:
– Jeg tror også på, at REDNINGSMANDEN kommer engang. Og når HAN kommer, vil han forklare os alting.
Jesus sagde:
– Det er mig. Mig, som står og snakker med dig nu.

I det samme kom Jesus’ lærlinge tilbage. De var vildt overraskede over, at han stod og snakkede med en kvinde, men der var ingen, der turde spørge ham, hvad han var ude på.
Kvinden lod sin vandspand stå og løb ind i byen, hvor hun sagde til alle, hun så:
– KOM OG SE! En mand, som kan se lige igennem mig! Jeg tror, det er REDNINGSMANDEN!!!
Og straks løb en masse mennesker ud for at se, hvem det var, hun snakkede om.

FORTSÆTTES…