Fra Beverly Hills til præst

Ann Gillespie spillede mor til Kelly Taylor i serien Beverly Hills 90210. Nu har hun skiftet skuespillet ud med rollen som præst.

Ann Gilllespie i sin rolle som den alkoholiserede Jackie Taylor.

Den nu 51-årige Ann er vokset op i et kristent hjem. Hendes far var episkopal præst, så troen kan ikke have været fremmed for Ann.
Alligevel var det skuespillet, der tiltrak Ann. Hun øvede sig allerede som helt ung i at stå på de skrå brædder. Senere giftede hun sig med en skuespiller, og de flyttede sammen til Los Angeles.
I Los Angeles arbejdede Ann som skuespiller, blandt andet i Beverly Hills, hvor hun spillede den stof-afhængige, alkoholiserede alenemor Jackie Taylor.

Et andet perspektiv

Sådan fortsatte Anns liv indtil 2004, hvor hun begyndte at revurdere sit professionelle liv. Selvom der er meget få roller til ældre kvinder i Hollywood, var det mere Anns ændrede perspektiv, der gjorde udslaget.
– Jeg kunne mærke, at mine værdier begyndte at smuldre i mig, mens mine børn voksede op. Jeg var heller ikke vild med, at jeg gav mig selv til en branche, der ikke stod for de bedste værdier, fortæller Ann til The Christian Post.
Hun flyttede østpå til staten Virginia sammen med sin mand og to børn og begyndte at læse teologi. Efter studiet fik Ann en stilling som ordineret præst i Kristus Kirken, en episkopal kirke fra 1773.

Tilbage til Beverly Hills

Ann Gillespie med to af stjernerne i Beverly Hills 90210.

Beverly Hills 90210 stoppede i år 2000 efter hele ti år som en af de mest populære ungdomsserier både i USA og Europa.
Efter otte år med genudsendelser er serien genopstået og en 2-er kommet til. I øjeblikket sendes denne udgave i USA. Der er kommet mange nye skuespillere og karakterer til, men figuren Kelly Taylor er stadig en af hovedpersonerne.
Da Kelly i en episode skulle besøge sin mor, blev Ann Gillespie bedt om at vende tilbage til sin gamle rolle for en kort bemærkning.
Ann tog imod tilbuddet og faldt hurtigt ind i rollen som den alkoholiserede mor, der ikke har fået det bedre i denne omgang af Beverly Hills.
– Jeg kunne da have håbet, at Jackie Taylor havde fundet helbredelse og fået vendt om på sit liv, men det var ikke tilfældet. Hun skejede ud og opførte sig grimt – og det var meget sjovt at spille, slutter Ann Gillespie, der efter sin gæsteoptræden i serien er vendt tilbage til sin prædikestol og menighed.