Frem med mejetærskeren: Det er NU, der skal høstes!

Historien om Jesus
– sådan som Johannes har skrevet den
Del 8
Imens samaritaner-kvinden var i byen for at fortælle om Jesus, snakkede Jesus’ lærlinge med ham:

Tegning af Benjamin Runge

– Mester, kom og spis!
– Jeg har mad, som I ikke ved noget om, svarede Jesus.
– Øh..? Der er da ingen, der kan have givet ham noget mad, vel? spurgte nogle af lærlingene hinanden. Men Jesus snakkede i overført betydning. Han mente ikke almindelig mad, men den ”mad” fra Gud, som giver livet mening. Og han sagde til dem:
– Min ”mad” er at gøre det, som Gud gerne vil ha’. Hør, venner. I vil sikkert sige, at der er, hvad, fire måneder til at markerne er klar til at blive høstet? Men prøv lige at lukke øjnene op! Kan I ikke se, hvad der sker nu? I overført betydning er markerne allerede nu klar til høst!
Han forklarede:
– ”Markerne” er de mennesker, som er klar til at blive høstet. Og at ”høste” betyder at vise dem vejen til det liv, som varer evigt.
– Og folk, som hjælper med at høste, får en fed løn for det. Der bliver en totalt fed fest for både dem, der har ”sået” noget, og for dem, der ”høster”. I kender vel det der ordsprog ”Man kan høste, hvad andre har sået”, ik’? Det gælder ikke MINDST på det ÅNDELIGE område. Jeg sender jer ud for at høste noget, I slet ikke har været med til at så. Det er andre, der har gjort forarbejdet, og nu kan I høste resultaterne af deres arbejde.

Samaritanerne: ’Jesus er Redningsmanden!’

Mange samaritanere fra landsbyen begyndte at tro på Jesus, fordi kvinden (som Jesus snakkede med ved brønden tidligere på dagen) havde fortalt dem, at Jesus vidste alt om hendes liv. De tog ud til Jesus og spurgte ham, om han ville overnatte og blive hos dem et stykke tid, så de kunne høre mere. Han blev der i to dage, og mange flere begyndte at tro på ham på grund af det, han sagde. Så sagde de til kvinden:
– Nu tror vi ikke længere på grund af det, du sagde. Vi tror, fordi vi SELV har hørt ham. Og nu VED vi, at Jesus virkelig ER ham, der skal redde hele verden.

FORTSÆTTES…