USA’s kristne vandt

Tre ud af fire vælgere i USA er aktive kristne, hvilket fik stor indflydelse på præsidentvalget.Troen spillede som altid en stor rolle ved det netop overståede præsidentvalg i USA.

Solstråler leger i et amerikansk flag og tager form som et kors. Også det amerikanske præsidentvalg fik et klart kristen præg.

I en artikel i dagbladet Information påpeger Scott Keeter fra det amerikanske analyseinstitut Pew Research Center således, at hverken den midtsøgende protestant Barak Obama eller baptisten John McCain kunne have nærmet sig præsidentembedet, hvis de ikke havde været aktive troende.
På hjemmesiden, kristendom.dk, understreger Kurt E. Larsen, der er lektor i kirkehistorie på Menighedsfakultetet, ligeledes, at ”man i USA ikke kan blive præsident imod kirkegængernes vilje”.

40 procent går
regelmæssigt i kirke

Kurt E. Larsen henviser til en undersøgelse fra foråret 2008, der viser, at amerikanerne i forhold til religion kan opdeles i fire hovedgrupper: 26 pct. ”evangelikale” protestantiske kristne, 25 pct. ”mainline” protestantiske kristne, 25 pct. katolikker og ortodokse og en restgruppe på 24 pct., hvoraf 8 pct. tilhører andre religioner og 16 pct. er areligiøse.
Med en vælgerskare, hvor tre ud af fire bekender sig som kristne, og 40 pct. af disse er aktive kirkegængere, er det oplagt, at præsidentkandidaterne har bejlet til netop dem.
Til sammenligning peger Kurt E. Larsen på, at selvom 83 pct. af den danske befolkning tilhører folkekirken, går kun to pct. regelmæssigt i kirke.
Ved det amerikanske præsidentvalg kan man således tale om, at de virkelige vindere er den kristne vælgerskære.

Læs mere her