Jesus er givet til os

Mikael Schlosser er præst i Pinsekikren i VejleDen 24. december vil op mod to millioner danskere gå i kirke, og grundene kan være mange.

Mikael Schlosser

Men julens budskab er, at Gud elskede menneskeheden og valgte at give sin søn Jesus til jorden, for at enhver som tror ikke skal fortabes, men have evigt liv. Det er fantastisk facts!
Men hvis vi drager omkring 2000 år tilbage i tiden, må vi sige, at Jesus blev født ind i en kaotisk tid med mange omvæltninger.
Der havde tidligere gennem israelitternes historie lydt mange profetier og forudsigelser om Messias’ komme, men de sidste 400 år havde der været meget stille.
De religiøse bekæmpede hinanden i forskellige partier, og Israel var under romersk herredømme.
Jesus kom i en tid, der ud fra et menneskeligt aspekt ikke virkede klar til at modtage kongen Jesus, men Gud sendte i sin suverænitet sin søn til jorden i tidernes fylde.
Han blev født under kaotiske forhold. Der var folketælling. Maria og Josef drog op til Betlehem, og her blev Jesus født i en stald.

Verden har brug for Jesus

Det virker paradoksalt. Men kongen Jesus blev født i en stald i en verden, som på mange måder ikke var klar til ham. Men midt i disse omstændigheder valgte Gud, at give sin søn til verden med budskabet om, at enhver som tror, skal have evigt liv.
Det er julens fantastiske budskab, at Gud gav sin søn, for at enhver som tror, skal have liv. Ja evigt liv.
Jesus blev ikke sendt til en perfekt verden, men en verden, som havde brug for ham.
Der er siden gået 2000 år og vi er stadigvæk langt fra perfekte som individer, kirker eller samfund generelt, men Jesus er givet til os.

Arkitekten bag livet

Denne jul og hver eneste dag er Jesus en gave til os. En gave, som gør at du og jeg hver eneste dag kan opleve livet i hele sin mangfoldighed, sammen med arkitekten bag livet – Jesus Kristus.
Vi læser i Juleevangeliet, at der ikke var plads på herberget til den højgravide Maria og hendes mand Josef. I Vejle snakker man en del om de få parkeringspladser i byen, men her snakker vi ikke om parkeringspladser, men om en kvinde, der ikke kunne få et sted at føde sin søn!!
Jesus blev født, ikke på herberget, men i en stald. Jesus kom til jorden som en gave, men der var ikke plads til Jesus på herberget!

Hvorfor nøjes med en birolle?

Er der plads til Jesus i dit og mit liv? Har du erfaret Jesus, som blev født julenat?
Herberget kunne have fået en hovedrolle i historien, men måtte nøjes med en birolle, da der ikke var plads!
Hvorfor nøjes med en birolle til livet, når julens budskab er, at Gud gav Jesus til enhver som tror?
Vi kan leve et langt liv, men hvis vi ikke har plads til Jesus, vil vi aldrig opleve og erfare selve livet! Denne jul er endnu engang en indbydelse til, at mennesker som dig og mig med fejl og mangler kan opleve livet med livs-arkitekten Jesus.
Et liv, som vi modtager, når vi vælger at åbne vore hjerter for julens budskab. Et budskab som ikke skal forklares, men erfares! Jesus kom til verden julenat, for at enhver som tror ikke skal fortabes, men have evigt liv!
Glædelig Jul!