Ny valgmenighed i Galten

Indsatte ny præst med provstens velsignelse. Søndag den 7. december holdt den nye Galten Valgmenighed indsættelses-gudstjeneste for deres præst, Daniel Søgaard Lind.Lidt over 100 børn og voksne var mødt frem i Skovby Forsamlingshus, hvor valgmenigheden planlægger at holde deres gudstjenester fremover.
Provst Jette Marie Bundgaard-Nielsen stod for indsættelsen af Daniel Søgaard Lind, og hun sagde blandt andet, at hun synes, Galten Valgmenighed har sin berettigelse i det, hun kaldte ”de dødes rige” – en betegnelse hun brugte om det gamle Skanderborg provsti, fordi der i dette område ikke har været tradition for lige så mange forskellige kirkelige aktiviteter, som i andre dele af landet. Derfor hilste hun Galten Valgmenigheds nye tilbud velkommen og sagde blandt andet om det fremtidige samarbejde:
– Jeg mener, det bør være et plus for kirken som helhed, at vi kan leve side om side.
sl