Ung lovende forsker bliver ny lektor

Menighedsfakultetet i Århus ansætter ph.d. og cand. theol. Morten Hørning Jensen som lektor i Ny Testamente. Med sine 36 år er han den yngste lærer på fakultetet.

Morten Hørning Jensen

– Hans ansættelse ved nytårsskiftet er en naturlig fremtidssikring og videreudvikling af et fakultet, der siden opstarten af en selvstændig bachelor-uddannelse i 2005 træder mere og mere i karakter som selvstændigt uddannelsessted, siger Menighedsfakultetets landssekretær Nils Andersen.
Morten Hørning Jensen bringer med sin ansættelse friske ressourcer ind på Menighedsfakultetet og bliver et ungt supplement til den erfarne og modne lærerstab.
– Med sin internationalt banebrydende forskning inden for nytestamentlig tidshistorie kommer Morten til at bidrage med faglig tyngde inden for faget Ny Testamente, fortsætter Nils Andersen.
Hans ph.d.-afhandling om Herodes Antipas i Galilæa har opnået international anerkendelse og blev i 2006 kåret som årets ph.d. på Aarhus Universitet inden for det teologiske fagområde. Afhandlingen blev ligeledes i 2006 publiceret på det anerkendte tyske forlag Mohr Siebeck.
Trods sine unge år har Morten Hørning Jensen stor erfaring som underviser. Han har sideløbende med sin forskning undervist på Aarhus Universitet i nytestamentlige fag siden 2002.
– Hans engagement og indsats inden for arkæologisk og nytestamentlig forskning samt artikelproduktion kan tage pusten fra de fleste. Det er derfor med stolthed, forventning og glæde, at Menighedsfakultetet introducerer den nye lektor for studerende og bagland, siger landssekretær Nils Andersen.
– Det er utroligt spændende, at vi kan ansætte Morten Hørning. Han forener en stor faglig kompetence med et stærkt engagement i kirkens aktuelle udfordringer i et multikulturelt og multireligiøst samfund. Det betyder en styrkelse af Menighedsfakultetet som præsteuddannelsessted, supplerer fakultetsleder Ingolf Henoch Pedersen.
Morten Hørning Jensen er kendt med Menighedsfakultetet både fra sin studietid og fra sin tid som medlem af repræsentantskabet. Han holder tiltrædelsesforelæsning den 2. februar 2009 i forbindelse med semesterindledningen på Menighedsfakultetet.
Morten er gift med Jeanette, som er lærer, og parret har tre børn.
/sl