”Jeg helbreder dig kl. 15.30”

Nita Edwards fra Sri Lanka blev guddommeligt helbredt for myelitis, en krybende lammelse, som ødelægger kroppens lemmer og langsomt sætter alle organer ud af drift.
Helbredelsen, som skete på et fastsat tidspunkt og blev overværet at to medicinske professorer, fik afgørende betydning for den kristne vækkelse i Asien.Sandy, Nitas bedste veninde, var lige gået. De havde sagt farvel – ikke på gensyn. For de vidste begge, at de aldrig ville se hinanden igen.Nita var ved at dø af myelitis, en krybende lammelse, som ødelægger kroppens lemmer og langsomt sætter alle organer ud af drift. Lammelsen var opstået efter de alvorlige kvæstelser Nita havde pådraget sig i ryggen efter et fald ned af trapperne på Himachal Pradesh, universitetet i Nordindien, hvor hun havde været under uddannelse.
Efter ulykken blev hun i fly transporteret til Colombo General Hospital på Sri Lanka. I det år, hun her var indlagt, var Nita hele tiden fyldt med håb om at blive helbredt. Men for hver dag blev hendes tilstand værre og værre. Hendes krops funktioner blev sat ud af drift. Det meste af den medicin, hun tog, holdt op med at virke. De mange undersøgelser havde heller ingen gavn. Lægerne måtte til sidst se i øjnene, at der ikke var mere at gøre.
Da det endelig gik op for Nita, at hun aldrig ville blive helbredt, krævede hun at blive udskrevet fra hospitalet. Hun havde fået nok. Orkede ikke at blive holdt i live af tikkende apparater. Og selv om personalet mente, at det var uforsvarligt, forlod Nita hospitalet og flyttede ind i en lille lejlighed i Colombo.
Og det var her hun nu lå helt alene.
Efter at hendes veninde var gået var ensomheden og tomheden i rummet næsten ubærlig. Nita lå og tænkte på, hvordan hun engang havde været. Smuk, fuld af liv og med en lovende fremtid. Nu var hun en krøbling, der kun havde døden af se frem til..
Pludselig uden varsel eller fanfare hører Nita en stemme. Det var en mand, der talte til hende i et stille, men autoritativt tonefald. Det var den mest magtfulde stemme, hun nogensinde havde hørt. ” Nita, jeg vil oprejse dig for at gøre dig til et vidne for Asien”. Hun blev forskrækket. Hun troede, hun var alene i værelset. Hvor kom den stemme fra? Stemmen sagde: ”Og jeg vil helbrede dig fredag den 11. februar.”
Nita kiggede sig omkring i værelset. Hvem var det, der havde talt til hende?
Hun masede for at nå knappen til ringklokken og ringede efter sygeplejersken. Hvert et hjørne i værelset blev undersøgt, men hverken under sengen eller bag gardinerne var der skyggen af en mand.

Jeg kommer klokken 15.30

Nita havde aldrig været særlig imødekommende over for mennesker, der proklamerede, at Gud havde talt til dem. Hun havde altid været mistænktsom. Men inderst inde vidste hun allerede, at hun havde hørt fra Gud. Hun kunne mærke det i sin ånd.
Ofte havde hun om natten på hospitalet i sin sygeseng råbt til Gud: ”Hvad vil du med mig. Hvad er din plan med mit liv?” Og Gud havde nu svaret på hendes spørgsmål på en fuldstændig enestående og dramatisk måde. Hun vidste, at Gud ville helbrede hende. Han ønskede at herliggøre sig igennem hende. Hun skulle være et vidne for hele Asien.
En anden ting, som Nita ønskede svar på, var, hvornår Gud ville komme og helbrede hende. Hun bad: ”Kære Gud, vil du ikke nok lade være med at lade mig vente hele dagen. Fortæl mig hvornår du vil komme. Hvilket klokkeslæt?”
Gud svarede hende i hendes sind: ”Klokken 15.30 vil jeg komme.”

En naglemærket hånd

Klokken 15.20 den 11. februar blev rummet i Nitas lejlighed, hvor hun lå, fyldt med bøn og en følelse af ærefrygt. Den overnaturlige forvandling var begyndt.
Nitas mor, nogle få nære kristne bekendte og to medicinske professorer var til stede.
Pludselig fyldtes rummet med Guds herlighed og kraft. Luften var som fyldt af elektricitet. Nitas seng begyndte at vibrere under energien fra Guds nærvær.
Hun længtes efter at se Jesus.
Præcis klokken 15.30 kom han ind i værelset med blændende herlighed, utrolig stråleglans og overvældende pragt. Nita stirrede ind i hans ansigt, og alt i hende kæmpede for at nå hen til ham. Hun bare længtes efter at røre ved ham og på en eller anden måde komme i forbindelse med den fabelagtige kilde til lys og kærlighed. Jesus bevægede sig hen imod Nita. Han kom hen til fodenden af hendes seng, og så rakte han ud mod hende med en naglemærket hånd.
Og han rørte ved hende.
Én gang.
Nita følte det som om en million volt af kraft løb gennem hendes legeme. Som skudt ud med katapult, sprang hun ud af sengen, lammelsens lænker faldt af. Nita var helbredt fra fod til isse. Hun faldt ned på sine knæ og begyndte at bede til sin Gud. Hendes mund blev fyldt med himmelske ord, som boblede ud i et væld af lovprisning. For første gang i sit liv ledte Nita andre i bøn. Senere forstod hun, at Guds ønske var at kaste hende ud i en inderlig forbønstjeneste i en kold verden.

Mening med miraklet

Bogen ”Miraklet i spejlet” er forlængst udsolgt på dansk, men Mark Buntains bog kan lånes på biblioteker og findes i enkelte kristne bogsalg.

– I Asien, hvor man har så mange guder, lytter folk beredvilligt og accepterer let en gud mere. Men Jesus bliver bare en tilføjelse til samligen ligesom Kali eller Krishna, forklarer forfatteren Mark Buntain, som har beskrevet Nitas historie i bogen ”Miraklet i spejlet”.
– Der skal mere til end bare en accept af Jesus. Den eneste måde er, at asiaterne ser Kristi dramatisk kraft overgå enhver anden gud eller kraft, de kender.
Derfor betød Nitas bemærkelsesværdige mirakel så meget. Det var et mirakel som gjorde, at mange asiatere blev bevidst om, hvem Jesus er. At han ikke blot er én af deres guder. At Han er Kongernes Konge og Herrernes herre. Han taler, og hans ord er skabende. Han berører, og der er lægedom. Han kommer, og der er nyt liv.
Miraklernes tid og guddomeligt besøg er ikke ophørt efter Ny Testamentes tid. Den sande historie om Nita Edwards mirakuløse helbredelse er et stærkt vidnesbyrd om, at Gud svarer på bøn. At Jesus stadig gør tegn og undere, konkluderer Mark Buntain.
Nita Edwards historie blev starten på en gigantisk kristen vækkelse i Asien.

Læs også her