Dansk præst er ven med Nita

Pastor Elin Haslund Thomsen lærte Nita at kende på en bibelskole i Texas.Pastor Elin Haslund Thomsen fra FKC, Frederikshavn Kirke Center, mødte Nita Edwards på en bibelskole i USA. De arbejdede sammen på skolen og blev gode venner. To ting havde de til fælles. De havde begge oplevet store mirakler og ønskede nu på hver deres måde at tjene Herren.
Efter at Nita Edwards var blevet guddommelig helbredt i sit hjemland Sri Lanka, rejste hun til USA, hvor hun tog en uddannelse som pastor på bibelskolen Christ For The Nations i Dallas.
Under sit ophold på bibelskolen mødte Nita den danske pige Elin. For at tjene lidt lommepenge fik både Nita og Elin et job på skolen. Elin kom til at arbejde i biblioteket og Nita på posthuset, som lå lige ved siden af. Elin og Nita faldt i snak og blev gode venner.

Også mirakler i Afrika

– Jeg husker Nita som en usædvanlig dejlig pige, fortæller Elin. Fyldt med liv og masser af humor. Men der var også en slags alvor over hende, som uden tvivl var opstået efter hendes usædvanlige møde med Gud.
Jeg kendte historien om hendes guddommelige helbredelse. Vidste, at hun havde været dødelig syg, og at Gud havde helbredt hende. Men jeg var ikke så nysgerrig som mange andre efter at høre om hændelsen og få den fortalt i detaljer. Jeg havde jo boet i Afrika i mange år, og der havde jeg set ligeså store mirakler som det, Nita havde oplevet.
– Men det var nu ikke mirakler Nita og jeg talte om. Det var mere pigesnak. Nita viste mig de grimme ar, hun havde på sine ben efter sin sygdom. Et par af lægerne på hospitalet i Colombo, hvor hun havde været indlagt, havde stukket lange syle ind i hendes ben, så det blødte. Under sygdomsforløbet kunne Nita ikke mærke noget, men nu fuldstændig helbredt, ærgrede det hende at se de grimme ar på sin krop.

Var i Disneyland sammen

– Californien lå jo næsten lige om hjørnet, så en dag tog Nita og jeg til Disneyland. Vi hyggede os og grinte meget sammen, fortæller Elin.
– Nita og jeg var kommet på bibelskolen med ønsket om at få den lærdom og det kendskab til Guds ord, som er nødvendig for at blive pastor for en menighed. Vi vidste ikke dengang, hvordan og hvor det skulle være, men vi var begge i brand for Herren og ønskede inderligt at tjene ham.

Tjenester i dag

I dag er Elin Haslund Thomsen sammen med sin mand, Jens, pastor i FKC – Frederikshavn Kirke Center. Elin rejser rundt i både ind og udland og prædiker. Flere gange om året rejser hun til Afrika, hvor hun prædiker for flere tusind mennesker og beder for de syge.
Nita Edwards står bag én af verdens største kristne forbønstjenester ”Alive Global – Nita Edwards Ministries”.