Ferie med indhold
På lejr med familien i Sommersted

Familier på Vej arrangerer lejre med fokus på bedre familieliv.Sommerferien skal bruges til at pleje familien. Det mener i hvert fald flere hundrede voksne og børn, der hvert år tager en uge på familielejr.I uge 30 – den 18.-25. juli – arrangerer foreningen Familier på Vej en lejr på Sommersted Efterskole i Haderslev kommune.
Forældrene får undervisning om formiddagen, mens andre tager sig af deres børn og unge. Bagefter er man i en gruppe, hvor man snakker ud om familielivet ugen igennem. Om eftermiddagen har man fri eller fælles aktiviteter, og om aftenen er der møder for både børn og voksne.
For mange er familie-ugen med til at opbygge både ægteskabet og familielivet.

Møder nye

– Har du lyst til at give dig selv og familien en uges uhøjtidelig og overskuelig familieferie, hvor der er mennesker fra forskellige kirkelige sammenhænge og noget for både børn, unge og voksne, singler og ægtepar – så tag med, opfordrer Hanne Baltzer, som har deltaget i flere år.
– Deltagerne bor på værelse eller camping, og maden serveres for alle til en pris, de fleste kan være med på. Ingen bliver væk i mængden, og nærvær er et nøgleord.

Jesus – en ressource

Årets tema er ”Jesus vores ressource”, og det belyses ud fra masser af vinkler. Det samme gør familielivet: Andagtsliv i familien, arbejdsfordelingen i hjemmet, børneopdragelse, job og liv, hvordan investere i parforholdet?

PePP-koncept

Christine og Georg Schubert

Gæsteunderviserne Christine og Georg Schubert kommer fra Nürnberg i Tyskland, hvor de siden 1976 har arbejdet med rådgivning af familier. Deres undervisning tolkes naturligvis til dansk.
De er selv forældre til fire børn. Parret har i Chile arbejdet med det såkaldte PePP-koncept, som nu også findes herhjemme. Parret bragte konceptet til Tyskland, oversatte håndbøgerne og uddannede undervisere. Selv underviser de også i workshops og på seminarer om godt familieliv, både i Tyskland og udlandet.
Desuden underviser Kirsten og Hans Werner Morell, landsledere for Familier På Vej. Emner de også vil komme ind på, er sygdom eller arbejdsløshed, økonomiske problemer, åbenhed og konflikthåndtering.
Se mere på
familier-paa-vej.dk.
Henri.