Rebecca vil ha’ kristne ud af kirken

– Saltet skal jo ud af saltbøssen, siger populær forfatter. Rebecca Manley Pippert kan ikke lade være med at fortælle om Jesus. Det er fordi, han er Guds legemliggørelse, det, man med et flot ord kalder inkarnation.

Rebecca Manley Pippert

– Når vi forstår, hvad det vil sige, at Gud blev menneske, vil vi kunne dele vores tro effektivt, siger hun.
Den 27. – 29. februar kommer hun til Herlev, hvor hun er hovedtaler ved Lindehøj Kirkes ”Salt Shaker Konference” – et koncept, der er udviklet af Pippert til at hjælpe kristne med at dele deres tro.
– De fleste kristne føler sig magtesløse, når de skal fortælle det kristne budskab. Men inkarnationen handler jo netop om, at Gud åbenbarer sig i magtesløshed, pointerer hun og fortsætter:
– At indse vores magtesløshed er altafgørende, for det gør os netop afhængige af Helligåndens kraft.
Rebecca Manley Pippert – til daglig kaldt Becky – har ellers meget at have sin viden i. Hun har både en bachelor og mastergrad i engelsk litteratur fra Illinois-universitetet. Hun har desuden studeret ved Harvard-universitetet og ved Universitetet i den spanske by Barcelona.
Pippert beskrives af den amerikanske forfatter og tidligere præsidentrådgiver Charles Ciolson som ”en af de livligste og mest effektive formidlere af evangeliet i verden i dag”.
Hun er netop blevet udnævnt til at vejlede de evangeliske studenterbevægelser i Europa. Hendes opgave består i at oplære studerende i evangelisation og i dannelse af bibelgrupper for søgende.
Pippert er forfatter til ni bøger, blandt andet den moderne klassiker “Ud af saltbøssen”. Bogens 2. udgave udkom i 1991 på Credo Forlag og er trykt i ikke mindre end 3500 eksemplarer. Det anerkendte tidsskrift Christianity Today har netop udnævnt ”Ud af saltbøssen” til en af de kristne bøger, ”som har øvet størst indflydelse på den kristne tænkning de sidste 50 år”.
– I bogen finder du en sund og karsk kristendomsforkyndelse og en kærlig og varm omsorg for det enkelte menneske, skrev Indre Missions Tidende i en anmeldelse.

Tillidsposter

Og det er måske grunden til, at Pippert beklæder mange tillidsposter: Hun er rådgiver i global evangelisation for Lausanne-komiteen for verdensevangelisation, hun er også med i en rådgivende komité i Billy Graham-centret i Illinios, og hun har i to år været fast klummeskribent på det kristne koreanske magasin Salt & Light.
En af Rebecca Pipperts seneste bøger hedder Salt Shaker Resources: An Evangelism Tool Kit og bliver af mange betragtet som noget af det bedste nutidige materiale til at udruste og oplære kristne til at dele troen med andre. Det er dette materiale, som danner grundstammen i hendes undervisning i Lindehøj Kirke.
Og netop Guds menneskeliggørelse er nøglen til evangelisation:
– Mange spørger, hvordan kan man involvere sig i mennesker, hvis liv er et rod, uden selv at blive trukket med. Svaret er: Se på Jesus. Han var fuldkommen i kærlighed og samtidig fuldkommen i hellighed.
Men hvad hvis folk spørger mig om noget, jeg ikke kan svare på?
– Se igen på Jesus. Han var ikke beklemt ved at indrømme, at kun Gud fader ved, hvornår Jesus skal komme igen.
Hvad er den største fejl, kirken gør i evangelisation?
– At gøre metoderne til det vigtigste, svarer Pippert. – Det er budskabet, der er det centrale. Derfor skal budskabet afgøre, hvilke metoder vi bruger, fastslår hun.
Rebecca Pippert er gift og mor til to børn, som læser på universitet. Sammen med sin mand bor hun i Kentucky, USA. Hun tager sin mand med på turen til Danmark.
Svend Løbner