The Jonas Brothers: Går med renhedsringe

De tre brødre, Kevin, Nick og Joe Jonas, der tilsammen udgør bandet Jonas Brothers, er ikke bare dygtige og populære. De er også kristne og stolte af det.Rock’n roll er der masser af. Men det er også det eneste i udtrykket ”sex, drugs and rock’n roll” det hotte unge band The Jonas Brothers går ind for.Brødrene er nemlig kristne og forsøger at leve efter Jesu ord.
Alle brødrene bærer en såkaldt ”purity ring” – renhedsring, som et symbol på, at de ikke vil have sex før ægteskab.
For Joe har ringen en stor symbolværdi:
– Den symboliserer et løfte til os selv og til Gud om, at vi vil forblive rene indtil ægteskabet, fortæller han, og Nick tilføjer:
– Det er ret sejt, og ringene er bare en af vores måder at være en smule anderledes på end alle andre derude.
Der er da også blevet lagt mærke til ringene, og mange medier har spurgt brødrene om ringenes betydning. Ringene er dog bare én af bandets måder at vise deres tro på.

Troen er grundlaget

Jonas-brødrene er vokset op i en familie, hvor troen på Gud var i centrum. Faderen, Kevin senior, arbejdede som præst, da brødrene var yngre, og alle drengene har gået i en kristen skole, indtil deres mor, Denise, begyndte at undervise dem hjemme. Da moderen blev spurgt om, hvad den kristne tro betyder for familien i hverdagen, lød svaret:
– Det er vores grundlag, hovedhjørnestenen i hvem vi er. Vi er ingenting uden. Hvert eneste valg vi træffer, er baseret på vores tro på Kristus.

Opdaget hos frisøren

Ud over deres tro, har showbusiness altid været en del af livet for Jonas brødrene.
Den yngste bror, Nick, der nu er 16 år, blev som 6-årig opdaget af en kvinde i en frisørsalon. Kvinden fortalte Jonas-brødrenes mor, Denise, at hendes søn havde talent, og foreslog hende at opsøge den agent, der var manager for kvindens egen søn.
Denise tog kvinden på ordet og tog både Nick, Joe, der dengang var 9, og Kevin på 11 med hen til agenten.

Den spæde start

Alle brødrene fik en kontrakt, og mens Nick begyndte at få roller i Broadway-musicals, medvirkede både Joe og Kevin i flere forskellige reklamefilm og kampagner.
– På det tidspunkt lavede hverken Joe eller Kevin ”noget musikalsk,” bortset fra at synge med i kirkekoret, fortæller Denise og tilføjer:
– Faktisk ville Joe ikke have noget som helst med musik at gøre, især ikke opera. Det holdt i et par år, indtil også Joe fik debut på Broadway – i en opera!
Mens hans brødre havde travlt på Broadway, begyndte Kevin Jonas at lære sig selv at spille guitar.
– Jeg begyndte at øve mig en dag, hvor jeg var sygemeldt fra skolen. Jeg har været helt besat af at spille guitar lige siden, fortæller Kevin, der som 16-årig navigerede rundt i New York City på egen hånd for at gå til auditions til reklamer og komme med i et band.

De største siden Hanson

Bandet Jonas Brothers, som vi kender det i dag, opstod i 2005 i samarbejde med Columbia Records.
Oprindeligt var det kun Nick, der havde fået en pladekontrakt, men der gik ikke lang tid, før pladeselskabet fandt ud af, at hans ældre brødre også havde talent.
Lidt diskussion, planlægning og pladeselskabs-magi senere, og hokus pokus: Det største brødreband siden Hanson var født.

Succes på Disney Channel

Jonas Brothers har været en klar succes næsten siden begyndelsen. De har udgivet 3 albums, solgt platin flere gange, og de giver koncerter for fulde huse.
Ud over det har de et samarbejde med Disney Channel, en international tv-kanal for børn. På Disney Channel har brødrene spillet med i den populære film Camp Rock, og skal også være med i den planlagte 2’er.
Via Disney Channel har brødrene også fået et samarbejde med Miley Cyrus, bedre kendt som Hannah Montana.
Sammen har de turnéret med et kæmpe koncertshow, som også er blevet sendt i tv og udgivet på dvd.

Jesus bor i hjertet

Jonas Brothers’ musik appellerer stærkt til unge. Der er højt tempo, fede vokaler og masser af guitar, perfekt til at danse rundt og skråle med på.
Sangene handler typisk om kærlighed og andre klassiske teenage-temaer. Der er ingen bandeord eller seksuelle undertoner i sangene, noget der ellers er en sjældenhed på den moderne musikscene.
Brødrene synger ikke meget om Jesus, men lægger ikke skjul på, at han bor i deres hjerter:
– Vi er kristne, og vores tro er meget vigtig for os. Det har stor betydning for alt, hvad vi gør, understreger Jonas Brothers.