Bøn forandrer
De driver missionshjælp med livet som indsats

Gennem Missionsforbundet kan man hjælpe de forfulgte.Det kristne arbejde blandt de forfulgte i Burmas jungle ledes af de amerikanske missionærer Karen og David Eubank. Han er tidligere kaptajn i den amerikanske hærs specialstyrker – og det er en god ballast!

Karen og David Eubank arbejder som missionærer blandt karenerne i flygtningelejre i Burmas jungle. Et arbejde som støttes af en del danskere. Bemærk det danske flag nederst til venstre.

Når de drager ind i junglen med evangeliet og nødhjælp til flygtningene i junglen, er det nemlig med livet som indsats. Karener-folket er aktive i den burmesiske modstandsbevægelse i de østligste provinser over mod Thailand. I mere end 50 år har de kæmpet for selvstændighed. En del karenere er kristne – og guerilla-soldater.
Nødhjælpsarbejdere er bevæbnede, så de kan forsvare sig, når juntaens soldater angriber landsbyerne. Hjælpepatruljerne undgår konfrontationer ved at operere skjult.

Dansk forfatter

Den kendte danske forfatter Carsten Jensen fortæller i sin bog om ”Det glemte folk. En rejse i Burmas grænseland”. Han møder også David Eubank (Jim), som har oprettet nødhjælpsorganisationen ”Free Burma Rangers”.
David Eubank er født i Thailand, hvor hans forældre var missionærer og stadig bor som pensionister. Han taler sproget og kender kulturen indefra. Hans træning og erfaring fra den amerikanske hær hjælper ham i nødhjælpsarbejdet i Nordthailand og ind i Burmas jungle.
Der er over en million flygtninge i Burma, men det hører vi ikke meget om i Danmark.

At leve et fuldt liv

For David Eubank er det Guds mening med hans liv at bringe denne hjælp, selv om det er farligt.
– Betydningen af materiel sikkerhed er overvurderet, mener han.
– Gud har en plan. Min sikkerhed er Guds problem. Vi må overlade alt til Gud, også når vi ikke umiddelbart forstår, hvad der sker. At opleve de burmesiske flygtninges taknemmelighed er rigelig belønning for strabadserne.
Karen Eubank er glad for, at hun selv er mor. Det hjælper hende til at forstå de burmesiske mødre og børn og deres kamp for at overleve. Hendes børn lærer omsorg ved at være sammen med burmesiske børn. Børnene lærer, hvad der har virkelig værdi.
– Hellere et kort, rigt liv i Guds vilje end et langt tomt liv i sikkerhed. Realiteten er, at vi alle skal dø engang. Hvis vi blot lever for materielle ting, vil vi miste alt. På den måde vil vi aldrig blive levende, siger hun.

Danskere er også med i hjælpen

Frikirken Det Danske Missionsforbund har i flere år hjulpet flygtninge og grænsefolk i Burma på grænsen til Thailand. Blandt andet er de med til at udruste og sende små grupper med nødhjælp, som bæres gennem junglen. Gruppen har også læger, undervisere og præster med. Ud over at bringe konkret hjælp i form af mad, medicin og behandling er de med til at opmuntre de forfulgte.
Det sker bl.a. via ”Fredens Stemme” i Chiangmai, som er startet og støttes af Missionsforbundet. Radioen producerer undervisningsprogrammer på kassettebånd og radioudsendelser, som spiller en meget vigtig rolle i arbejdet.
BNJ/Henri.