Bøn forandrer
Bed for Burma d.8.

Kristne: Bøn skal vælte det umenneskelige regime i Burma.Kristne opfordres verden over til at bede for Burma søndag den 8. marts.

De smilende børn på pjecen for forbøn måtte selv flygte fra deres landsby, som blev nedbrændt.

– Vores brødre og søstre i Burma lider, ligesom deres landsmænd, under et af de mest paranoide og brutale regimer i verden, og kun få ved, hvad der sker, skriver Christians Concerned for Burma i en opfordring til at holder Global Bededag for Burma.
Det militære diktatur ændrede i 1989 Burmas navn til Myanmar. Men befolkningen foretrækker Burma.

Hvorfor lider Burma?

– Burmas befolkning har lidt under mere end 30 års militær undertrykkelse – uanset deres politiske holdninger, etniske baggrund og religion.
I 1988 gennemførte militæret en massakre mod tusindvis af demonstranter over hele landet. Efter hårdt pres gik det militære diktatur med til at udskrive valg i 1990.

Fanget Nobelpristager

Burmas demokratisk valgte leder Aung San Suu Kyi har siddet i husarrest siden 1989.

Partiet Det Nationale Forbund for Demokrati (NDL) vandt med over 80% af stemmerne, men militæret ignorerede valgresultatet og kastede mange i fængsel. Allerede i 1989 var lederen af NDL, Aung San Suu Kyi, blevet sat i husarrest i seks år. Imens modtog hun Nobels Fredspris.
Andre blev arresteret, tortureret eller slået ihjel, hvis de ikke nåede at flygte. Siden har militærdiktaturet fortsat den systematiske undertrykkelse af Burmas befolkning med anholdelser, drab, voldtægter, tvangsarbejde og militærtjeneste, tortur og konstante kampagner mod etniske minoriteter og grupper, der er for demokrati. Efterretningstjenesten overvåger alt.

Heroin-handel

Det meste af verdens heroin kommer fra Burma med diktaturet som medskyldig.
50 procent af det nationale budget bliver brugt på våben. Burma var engang et af de rigeste lande i Asien, men er nu et af de fattigste i verden.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kirken i Burma?

Kristendommen kom til Burma i 1500 og vokser nu mere end før – til trods for forfølgelserne – specielt blandt de etniske minoriteter, som kæmper for selvstyre og frihed.
Men diktaturet udnytter de religiøse forskelle til at skabe intern splittelse og had.

Hvordan kan vi hjælpe?

– Bøn er effektiv og kraftfuld. På kritiske tidspunkter i verdenshistorien har bedende kristne gjort en forskel, opfordrer Christians Concerned for Burma.
– Bed for, at grusomhederne i Burma må stoppe.
– Bed for et åbent samfund og religionsfrihed.
– Bed for kærlighed og forståelse blandt alle folk.
– Bed om, at vi i kirken må bruge de muligheder, vi har, for at kæmpe for kærlighed og sandhed.
Bed også for diktatorerne selv, pointerer Christians Concerned for Burma.
– Folkene på begge sider af denne konflikt er Guds børn og har brug for kærlighed og forbøn. Overvej at bede regelmæssigt for Burma. Dan bønnegrupper for Burma, og overvej, hvad du ellers kan gøre for at hjælpe, opfordrer Christians Concerned for Burma, der opererer fra Chang Mai i nabolandet Thailand.

Læs også her


Artiklen fortsætter efter annoncen: