Find gnisten i parforholdet

Du har måske set, at der lige i disse dage er en tv-serie om at finde gnisten i parforholdet. Vi har alle sammen brug for at arbejde med vores parforhold, men det behøver ikke at være på tv.
Vi kan godt lide at se ind i andre menneskers forhold, når det gælder ægteskab, kamp med anoreksi, fedme, ludomani m.m. Men mange af os kæmper med nogle af de samme problemer, men vi gemmer det væk. Det er kun de andre, der har problemet, men… det er det ikke.
Vi har alle sammen brug for at erkende, at det hjælper at se sandheden i øjnene.
Når vi bliver ældre, nytter det ikke at fjerne alle spejle for ikke at se rynkerne, de er der alligevel, også selv om du ikke ser dem, men andre kan se dem. Det er bedre at se rynkerne i ansigtet og se det smukke, der er bag rynkerne hos dig selv og din partner.
De fleste mennesker bliver ikke gift på grund af det smukke ydre, men på grund af den indre skønhed. Denne skønhed må plejes, og det er et af de punkter, der bliver sat fokus på i tv-udsendelsen. Vidste du, at der også er mulighed for dig og din ægtefælle for at få opfrisket kærligheden?

Serviceeftersyn

Vi har alle sammen brug for et serviceeftersyn, lige som vores gamle biler. Hvis ikke bilerne får et tjek en gang imellem, så bryder de sammen og kan ikke køre, så er de nyttesløse og koster mange penge at få repareret. Det er også dyrt, når vores parforhold bryder sammen, ikke mindst for de børn, der kommer i klemme, fordi far og mor ikke kan finde ud af det.
Vi ofrer mange penge og kræfter på at holde vores biler og huse i god stand; men vores relationer og parforhold, dem glemmer vi at gøre noget ved.

Gør noget ved det!

Alle mennesker har brug for fællesskab, og allermest fællesskab med den man elsker mest. Hvis din gnist kun ulmer i dag, så vil vi opfordre dig til at tage fat i din partner og aftale at puste til gløden, så den kan flamme op igen.
Der er mulighed for dette på mange måder, en af dem er at tage en uge til Sommersted i sommerferien og få inspiration til parforholdet på Familier På Vej’s sommerkursus. Der er også andre kurser, der kan give dig gnisten tilbage, men det vigtigste er, at I får gjort noget ved det.

Det kan nytte

Vi har familier, der har været med på denne uge i Sommersted, og som har fortalt, hvor meget det har betydet for dem og deres parforhold. Der er mennesker, der er kommet med stor krise i familien og er taget hjem med nyt mod og har fået genoprettet forholdet, som stadig holder, her mange år efter.
Hvad betyder det for børn, at far og mor har det godt med hinanden? Jo det betyder alt. Jeg har mødt mennesker i fængselet, der sidder der på grund af, at de har lidt af omsorgssvigt fra deres forældre, fordi de voksne ikke kunne finde ud af at leve i et kærligt parforhold.
Har vi råd til ikke at arbejde med vores relationer?
Livet er kort men dejligt. Derfor er det vigtigt, at vi bruger den kostbare tid med hinanden i kærlighed og glæde. Livet er svært nok, men har man det også svært med sin partner, så er det da helt skidt.

Vigtigere end penge

Jeg har talt med mennesker, der har været alvorligt syge og døden nær, som er blevet raske, og som nu siger, at det vigtigste i livet er deres familie, ikke ting og penge, ikke status og glitter, men at leve i kærligheden, den kærlighed, der varer livet ud.
Måske disse få linjer kan få dig til at stoppe lidt op og se på dit parforhold i spejlet. Måske du så ser en masse rynker og lidt forfald. Så se ind bag ved facaden på din ægtefælle, her er der et lille menneskebarn, der længes efter din betingelsesløse kærlighed og længes efter at give dig kærlighed tilbage.
Tag du første skridt. Ordene ”Jeg elsker dig” er de bedste ord, vi kan høre, når de kommer fra ens partners hjerte. Du er elsket af din far i himmelen, du er dyrebar. Han har sagt, at det største af alt er kærligheden.