Danmarks første afrikanske folkekirkepræst:
“Min kristendom skal smitte”

Afrikanske Afonso Jostino Waco blev ordineret som folkekirkepræst i februar. Han tror på en stor Gud og smittende kristendom.Han gestikulerer ivrigt med hænderne, mens han taler sig varm. Afonso Waco er en prædikant med meget på hjerte, og med et livsforløb han uden tøven beskriver som et mirakel.I februar blev Afonco Waco ordineret som Danmarks første afrikanske folkekirkepræst. Et drømmejob for den 48-årige nydansker, der for 10 år siden sad med sin familie i en flygtningelejr i Congo Brazzaville.
Den afrikanske præst indledte livet som flygtning allerede som etårig, og har dermed været flygtning det meste af sit liv. Alligevel har han en ukuelig tro på fremtiden, og er ikke i tvivl om, at Gud har en opgave til ham i hans nye hjemland.

Læs Afonso Wacos dramatiske beretning i Udfordringen på torsdag.