Systueprojekt risikerer at drukne i regn

Kriseramte kvinder og symaskiner mangler tag over hovedet i Tanzania.
Et projekt for kriseramte kvinder i Tanzanias hovedby Dar Es Salaam risikerer at drukne i regn.Det fortæller missionærerparret, Torkild og Tabitha Jensen, der er udsendt af Pinsekirken til det Østafrikanske land.
I samarbejde med en lokal syerske, Lucy, har Torkild og Tabitha Jensen påbegyndt et systueprojekt for kvinder, der er blevet ramt af aids eller har været udsat for vold.
Missionærparret fortæller, at projektet har gode chancer for at blive en succes, da Lucy er en meget dygtig syerske.
Hensigten er, at hun skal lære kvinderne at sy, og derved blive i stand til at forsørge sig selv.
– Den form for hjælp er absolut den bedste, fortæller parret, der har skaffet nogle symaskiner fra Danmark til projektet.

Regntid i marts

Problemet er imidlertid, at den bygning, der er under opførelse til formålet ikke er færdig, og pengene til byggeriet er ved at slippe op. Et problem, der yderligere forstærkes af, at regntiden i Tanzania sætter ind i marts.
– Foreløbigt er byggeriet nået til rejsehøjde, hvilket vil sige at tag, vinduer og døre helst skal monteres snart, forklarer Torkild Jensen, der vurderer, at systuen kan færdiggøres for omkring 25.000 kroner.
Selvom initiativet til projektet kommer fra Lucy, forsøger de danske missionærer at støtte hende. Deres håb er derfor, at de økonomiske velsignelser kan nå frem før regnen.