Sådan venter du med sex til ægteskabet

B.T. spurgte om gode råd til unge, der vil holde sig i skindet og vente med sex til bryllupsnatten. Kristne ungdomsledere gav deres bud, og B.T. bragte de 12 gode råd – ubeskåret.Sex er en gave fra Gud og skal først pakkes ud i ægteskabet.Det citerede formiddagsavisen B.T. FrikirkeNet for at sige lige efter netværkets oprettelse.
Avisen havde nemlig fundet en artikel på frikirkernes hjemmeside, hvor et kristent kærestepar udtalte, at de ville vente med sex til bryllupsnatten.

10 råd blev til 12

Avisen ringende til undertegnede, der var pressechef for de ca. 100 frikirker i netværket og spurgte:
– Kan du give os 10 gode råd til unge om, hvordan de holder sig i skindet, så de ikke går i seng med hinanden, før de er gift. Du får en time til det!
Og så fik jeg ellers travlt med at ringe rundt til ungdomsledere, og – tak og lov for e-mail – så kom de med nogle bud, som blev til 12 gode råd, der blev bragt ordret i en helside i B.T.

Hormonerne uden på kroppen

Avisen skrev:
B.T. har bedt Svend Løbner give en praktisk anvisning på, hvordan unge mennesker med hormonerne udenpå kroppen forbliver jomfruer indtil ægteskabet. Han mener, rådene kan bruges af både unge mænd og kvinder.
Her er de 12 råd:

1: BESTEM DIG FOR AT VENTE MED SEX
Ellers kan du ikke holde stand, når safterne stiger. Skriv beslutningen ned. Læs den engang imellem. Del beslutningen med venner – lad dem holde dig fast på den.

2: HOLD DIG LANGT VÆK FRA PORNO
Selv om det kan være svært, er der forskel på at »se fuglen flyve over ens hoved og lade den bygge rede i sit hår«, hvis du forstår.

3. KLÆD DIG ANSTÆNDIGT
Udstil ikke de kropsdele, der kan ophidse det modsatte køn.

4. FIND ANDRE SPROG END SEX
Snak f.eks. og gå lange ture. Sid stille og kik hinanden dybt i øjnene. Skriv breve til hinanden. Arbejd sammen. Din partner er ikke bare et sex-objekt, men en hel person med tanker og følelser.

5. VIS ØMHED I STEDET FOR SEX
Selvfølgelig vil man vise kærlighed fysisk. Så hold hinanden i hånden. Stryg hende over håret. Ae ham på kinden. Fordyb jer i hinandens øjne. De er jo sjælens spejl.


Artiklen fortsætter efter annoncen:6. SÆT GRÆNSER FOR TILNÆRMELSE
Der er en grund til, at folk har tøj på. Berøring kun til bikini-grænsen, tak!

7. AFTAL GRÆNSERNE MED DIN KÆRESTE
Pigen skal have lov at sige fra. Pigen er som regel mest cool i gerningsøjeblikket.

8. RESPEKTER NEJ
Brug ikke den der med »Hvis du ikke vil i seng med mig, elsker du mig ikke.«


Artiklen fortsætter efter annoncen:9. FÅ ANDRE UDLØB FOR DIT KØN
Som mand: Vær initiativrig, giv dig i kast med et projekt. Som kvinde: Vær følsom, kreativ. Sy, strik, mal, saml ting til jeres »rede«.

10. LAD VÆRE AT ISOLERE JER
I bliver nemmere fristet, når I er alene.

11. UNDGÅ AT BLIVE SÅ FULD ELLER PÅVIRKET, AT DU IKKE KAN SIGE FRA

12. FÅ EN LIVLINE
Én du kan ringe til, når det brænder på, ligesom i »Hvem vil være millionær?«


Artiklen fortsætter efter annoncen: