Lovsang hele vejen hjem

Højtalerne i min gamle peugeot vækkes til live af Evangelist’s lovsangs-cd, ”I believe in miracles”. Bilens rum fyldes af engelsk lovsang med dansk accent.Forsanger er Lena Løbner, jævnligt assisteret af Camilla Løbner og Christian Hedegaards henholdsvis milde og hæse stemmer. De orkestreres desuden af voluminøse mængder af guitar, bas, slagtøj og keyboard-strygere.
CD’en udkom i maj sidste år, og Udfordringen lod ved den lejlighed læserne møde Lena Løbner, der berettede om sin tjeneste. Her kommer så omsider anmeldelsen.

Instrumentale overdoseringer

Som pendler med fast plads i motorvejskøen er bilen et unik rum for tilbedelse. Sangenes enkelthed i tekst som melodier kolliderer af og til med mit temperament. Et forhold, der dog opvejes af mange flotte arrangementer.
Genremæssigt favner musikken bredt. Fra rolige sange med strygere og kor, til rockede og tempofyldte numre med skramleguitarer og tætpakket lydbillede.
Cd’ens svaghed er overdoseringen af det instrumentale akkompagnement. Resultatet er lydmure, forsangeren af og til må bryde, for ikke at fortone sig i musikalske facetter.

Tjener sit formål

Mens Lena Løbner ubesværet bevæger sig gennem cd’ens 11 sange og istemmer ”Guide my path oh Lord”, bevæger jeg mig frem mod min destination. Dimensionerne forenes, når køretøj bliver til kirkesal.
Som lytter hjælpes man på vej i tilbedelse. Som søgende guides til Guds nærvær. Som pendler får man ørerne fuld af god musik hele vejen hjem.
levi