Sommer, Sol og Sæsonstart

Som omtalt tidligere, følger vi i år den kristne fodboldklub Exercitus For Christ. I denne uge spillede klubben for første gang i serie 3 efter oprykningen i vinter. Selv om det blev til et knebent 1-0 nederlag til lokalrivalerne fra FC Sydhavnen og et lidt større nederlag til Heimdal på 5-2, tegner sæsonen lys.

Hjørnespark i kampen mod Heimdal. Også her manglede oprykkerne lidt skarphed. (Foto Martin Fuglseth)

Der var været forår i luften. Solen har bagt fra en skyfri himmel, og flere af tilskuerne til Exercitus FC er kommet hjem fra kampene med en flot kulør. Man kan godt forstå, at Gud havde velsignet os med solskin, for der har virkelig været noget at fejre.
Exercitus spillede sine første kampe i Serie 3, og det var en flok spændte spillere, der mødte til kamp. Ville de kunne følge med i niveau? Ville al den hårde vintertræning på grus give bonus?
Efter de to første kampe har holdet fået svar på deres spørgsmål. Ja, man kan sagtens være med i niveau. Nej, det har endnu ikke givet bonus i form af tre point i denne omgang.

Mangler skarphed

Det var svært at finde en grimasse der kan passe for træner Tobias Ambs-Thomsen efter de to første kampe.
– Vi spiller to rigtig gode kampe. Vi bevæger os rigtigt for hinanden, er dejlig angrebslystne og er spilstyrende midt på banen.
Desværre viser de to kampe med al tydelighed, at vi er et oprykkerhold. Vi mangler lige den afgørende skarphed i begge målfelter.
Jeg føler mig næsten som et dansk hold i europæiske kampe for år tilbage. Vi styrer kampen, har pæne opspil, gode chancer, men taber alligevel. Vi mangler koncentrationen i de afgørende situationer.
Men ok, der er også vores første kampe på græs, og vi havde ikke engang fået lov til at træne på græs før i præmieren, og det kan man godt se på vores spil. Vores førstegangsberøringer er ikke helt i top, og vi mangler lidt speed. Det er tunge og knoldede baner at spille på.

Flot fight

Men er du overordnet tilfreds med spillet?
– Som oprykker er det vigtigt, at man er skarp og spiller med omtanke. Tempoet er lige 5-10% hurtigere, markeringerne tættere og kampene hårdere. Men alle de ting løser vi fint. Vi er godt med i spillet, og med lidt dommertække, så får vi også point. Men sådan er det, jeg er sikker på, at når sæsonen er omme, har det sikkert udlignet sig.
Exercitus F.C.betyder jo ”Den optrænede hær for Kristus”, og man må sige, at holdet kæmpede flot, og det sammenhold, drengene viser på banen, og den fight, de lægger for dagen, skal nok komme os til gode senere i sæsonen. Så alt i alt er jeg meget, meget tilfreds med holdet.

Pigerne viser vejen

Om det var for at vise mændene og resten af rækken, hvordan man spiller fodbold, skal stå hen i det uvisse, Men pigerne startede i hvert fald deres sæson ganske anderledes. Med en sikker 8-4 hjemmebane sejr over B 1960 satte de ligesom tingene på plads. Selv med målmandsskifte undervejs satte Mette Iversens hold sig på kampen fra første fløjt, og de så sig aldrig tilbage.
Exercitus-pigerne viste flot kombinationsfodbold, iskolde afslutninger og en glæde ved spillet, der smittede helt ud på tilskuerrækkerne.
Og sådan sluttede den første spillerunde for klubben. Næste weekend bliver igen en lille milepæl i klubben, da serie 5 spiller deres første officielle kamp og indleder sæsonen. Desuden starter netværksgruppen op igen efter påske.

Vil du være træner?

Vil du være træner for Exercitus’ talentfulde pige- /kvindehold, være med i sponsorklubben eller bare med ud og spille fodbold, så kan du altid læse mere om klubben på deres hjemmeside Exercitus.dk. Ellers kan du bare læse med i næste nummer af Udfordringen, når vi igen sætter fokus på den kristne sport i Danmark.
tat/red.