Venlighed smitter

En morgen i sidste uge sad jeg som sædvanlig i bussen på vej til arbejde. Oppe på et af forsæderne sad en kvinde og talte i telefon. Det er begrænset, hvad der er at lave i sådan en bus, så jeg må indrømme, at jeg altså sad og lyttede til hendes samtale. Den første samtale hun havde, handlede vist om hvordan hun skulle få betalt sin gæld og stadig have råd til at leve. Jeg kunne godt sætte mig ind i hendes situation, for jeg har også prøvet at være fattig efter danske standarter.
Kvinden fik afsluttet samtalen, og kort efter ringede hun igen, denne gang for at bestille en taxa til at hente hende fra bussen. Jeg hørte hende sige, at hun kun havde 55 kr. på sig og var usikker på, om det var nok til taxaen.

Da kvinden lagde på igen, fik jeg lyst til at hjælpe hende. Jeg kiggede i min pung, og fandt alle mine mønter frem, 15 kr. Jeg gik op til hende og forklarede, at jeg havde hørt, at hun kun havde 55 kr., og spurgte om hun havde brug for lidt mere.
Da jeg gav hende de 15 kr., blev hun helt enormt glad. Jeg fik at vide, hvor dejlig jeg var, og hun kaldte mig faktisk en engel. På grund af 15 kr!
Jeg satte mig til bage på min plads, og kort efter nåede bussen til mit stoppested, hvor jeg og en ældre kvinde stod af. Da bussen var kørt igen, spurgte den ældre kvinde mig, hvor langt jeg skulle gå fra stoppestedet. Hun forklarede, at den parkerede bil på den anden side af vejen var hendes datters, og at jeg gerne måtte få et lift. Jeg takkede nej, fordi jeg kun skulle gå ca. 100 meter, men det var rigtig fedt at få tilbuddet.

Det her er et godt eksempel på at ordsproget ”smil til verden, så smiler den til dig” ikke bare er en udtærsket kliche. Hvis du er venlig mod andre, vil du også selv blive mødt med venlighed. Det er ikke på grund af karma, som bygger på princippet om, at alt hvad du sender ud i verden kommer tilbage til dig. Hvis det var karma, er der nogen der skylder mig 15 kr.
Nej det her handler om Guds kærlighed. Hvis du er fyldt af Guds kærlighed og handler ud fra det, vil dine omgivelser kunne mærke det og reagere på det.