EU-VALG
Europaparlamentsvalget: KD’er opfordrer til at stemme på Videbæk

Tove Videbæk får opbakning fra sit tidligere parti ved Europaparlamentsvalget i juni.- Stem på Tove Videbæk til EU-valget den 7. juni, opfordrer formanden for Kristendemokraterne (KD) i Region Syddanmark i et brev til medlemmerne i Sydjylland og på Fyn.

Tove Videbæk kan med KDs opbakning blive valgt ind i EU.

Opfordringen skyldes, at KD ikke selv kan opstille til EU – og at KDs tidligere stemmesluger i Vestjylland, Tove Videbæk, nu opstiller for de Konservative.
– Tove Videbæk blev helt uretfærdigt presset ud af partiet af den tidligere KD-ledelse.
Det var trist, det skulle gå sådan. Men det er jo den samme Tove, som i 30 år har kæmpet for KDs sager, der nu stiller op. Og hun vil indgå i den kristendemokratiske gruppe i EU, som de Konservative også er med i, siger regionsformanden, Henri Nissen.
Tove Videbæk står som nummer fire på de Konservatives EU-liste, hvor Bendt Bendtsen står øverst. Men der er tale om sideordnet opstilling, så den politiker, der får flest stemmer er valgt.
– Hvis vi KD’ere bakker hende op, vil hun overhale de andre på den konservative liste – og blive valgt!
KD har aldrig fået nogen valgt. Vi har kun været teknisk støtteparti for de Radikale. Men denne gang er der en reel chance for at få valgt en markant kristen politiker.

Rehabilitering af Tove Videbæk

Henri Nissen, som også er journalist på Udfordringen, har sammen med historikeren Jan Jensen skrevet en nye politiker-biografi ”Tove Videbæk – en fighter”.
I bogen gennemgås bl.a. hændelsesforløbet omkring Videbæks dramatiske farvel til KD. Det skete nødtvungent efter den tidligere formand Kornbeks trussel om at ekskludere hende. Selv om landsmødet med stort flertal efterfølgende valgte i stedet at udskifte formand Bodil Kornbek, var Tove Videbæk i mellemtiden gået over til de Konservative.
Videbæk sidder også i Regionsrådet i Midtjylland, hvor hun ved valget i november 2005 fik 12.633 stemmer.
Ved EU-valget kan der stemmes på hende i hele landet.
Sidsel.

Læs mere her