Aglow for både mænd og kvinder

Dette års Aglow-konference i Nyborg bød på møder for begge køn under temaet ‘Gennembrud’. Over tre dage kunne deltagerne sammen lytte til talernes bud på, hvad som bringer gennembrud i troslivet.
Igen i år indbød Aglow i Danmark til konference på Hotel Nyborg Strand. Siden 1988 har hotellet dannet rammerne for konferencen.

Nancy McDaniel som er leder for Aglow internationals globale bønnenetværk underviste på Hotel Nyborg Strand. Både mænd og kvinder deltog på konferencen.

Selv om Aglow for mange forbindes med kvindemøder, har konferencen altid været for begge køn. Bortset fra en enkelt eftermiddag med separate seminarer var møderne fælles.
De omkring 120 fremmødte deltagere på årets konference kunne lytte til undervisning med Nancy McDaniel, USA, Linda Bergling, Sverige og for mændenes vedkommende Bergur Skovgård, Pinse kirken Århus.

Årets tema

Fra åbningstaleren Nancy McDaniel fik deltagerne undervisning med profetisk islæt. Nancy er leder for Aglow internationals globale bønnenetværk og gav sit bud på, hvad der skal til, før Danmark oplever et åndeligt gennembrud. Udfordringen bringer her et uddrag:

– Gud vil bringe et regulært gennembrud over hele jorden. Gud bringer gennembrud til jer, for jer. Gud vil mere end bare berøre, opmuntre og underholde jer – det er et gennembrud han har med. Han bryder mure ned, så både du og din familie skal komme til frit at opleve Kristi fulde frelse.

Møderne på konferencen indeholdt både undervisning, lovsang og kreative proklamationer.
Gud skaber nyt

– “Husk ikke på det, der skete tidligere, nu skaber jeg nyt, det spirer – se det”, læste Nancy fra Esajas 54 og fortsatte:
– At så et frø må følges med håb, for kun langsomt viser frugten sig. I flyet herover lagde Gud tre ting i mit hjerte for Danmark. Gud ønsker, at noget i Danmark skal springe ud, skal vise sig i et gennembrud. Gud vil bringe noget af sig selv, pludseligt, kraftfuldt, og bemærkelsesværdigt. Gud skal bruge sit folk, der bringer sig i ret position, og de vil sige: “Gør noget i os, noget pludseligt, noget kraftfuldt, og noget der ses! Bryd igennem!” Lad de tre ord – pludseligt, kraftfuldt og bemærkelsesværdigt – synke dybt ned i dit hjerte, lad Guds ord trænge dybt ind, som ved en eksplosion, så sker der noget. Noget pludseligt, kraftfuldt og bemærkelsesværdigt.
– Til tider lægger Gud noget på vore hjerter, og vi prøver at gøre det, dog uden at se nogen frugt. Frugtbarheden udeblev. Vi håbede at se en overflod af frugt, forventede, at Gud gjorde noget mægtigt, og i stedet blev vi mørbankede. Men Gud siger nu, at han fører jer til jeres REHOBOT, der vil fortsætte med at bringe overstrømmende frugt ud af arbejdet. (Rehobot er navnet, Isak gav en brønd, efter at hans folk havde gravet efter nye brønde og ramte en rindende vandåre – Red.)

Nøgler til gennebrud

– Versene fra Esajas 54:1-3 er nøgler til gennembrud på de ufrugtbare steder. Hvordan samarbejder vi med Gud? Syng, bryd ud i jubel, opløft jeres stemmer! Når vi fejrer Herren og gennembruddet, kan vi se, at vi ER trådt ind i gennembruddet! Tilbed jeres Gud og majestæt! Gør plads i teltet, giv plads til Guds velsignelse i jeres liv. Åben jeres sind, hjerte og liv. Overstrømmende tilbedelse varierer, alt efter hvem du er. Nogle danser, og nogle danser ikke. Vær ikke bange for at fremstå fjollet eller frygte, hvad mennesker tænker, fordi du tror på Gud, men vær overstrømmende, når du tilbeder Gud.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg vil ikke undskylde Guds ord, sagde Nancy og fortsatte: for Jesus mente, hvad han sagde. Hiv og træk i ordet, indtil du oplever det ske i dit liv. I Josuas Bog får Josua besked på at være stærk og ved godt mod. Hvis vi vil opleve gennembrud, holder vi fast, indtil tingene sker. Gud taler om det, fordi han vil gøre det! Det er ikke sagt, bare for at det skal tage os ind i næste uge – han vil gøre det!

Ban Herrens Vej

– Det er i sindet, at vantroen udfolder sig. Når vi synger: ’Ban Herrens vej’, løser vi op! Det er der, din forestillingsevne er. Det er her, Gud giver sit løfte, viser sine planer for dig – viser sig for dig! Gud vil lægge sine ideer ned i dit liv – ideer til tjeneste, til at skabe nyt, for at give til dig og gennem dig give til Guds Rige. Syng over dit hjerte og over din sjæl: ’BAN HERRENS VEJ!’

I næste uge bringer vi et uddrag af Linda Berglings undervisning.
Lisbeth


Artiklen fortsætter efter annoncen: