Bibelaktivitetsbog for de 6-8 årige

Børn elsker at høre bibelhistorie, og børn vil meget gerne arbejde kreativt sammen med en voksen. De to muligheder kombineres i en ny bog fra Bibelselskabets Forlag: Læs, leg og lær med Bibelen.Bogen indeholder 25 historier fra GT og 18 fra NT. Det måtte godt have været omvendt. Hver bibelhistorie er fortalt ultrakort, for kort, men man kan som voksen formidler selv fortælle det, man synes, der mangler.
Hver bibelhistorie er illustreret med en rigtig god tegning. Illustratoren til bogen har haft en god hånd. Tegningerne er, som mange børn kan lide dem, og de er gode at snakke ud fra.
Til hver historie lægges der op til en aktivitet eller til samtale om et vigtigt emne. Aktiviteterne er velvalgte, men kræver hjælp af en voksen, når det drejer sig om de yngste, mens de ældre i Bibelselskabets målgruppe formodentlig ikke gider at lave dem. Til gengæld vil de meget bedre kunne gå ind i en samtale om så vigtige emner som genbrug i familien, angst, ilds nytteværdi og det farlige ved at lege med ild, om at have været en baby i mors mave og om døden og livet.
Bibelselskabet har målrettet bogen til de 6-11 årige. Den spændvidde tror jeg ikke på. Men mange forældre, bedsteforældre eller andre voksne kan have stor glæde af at arbejde med bogen med børn i 6-8 års alderen, og her kan den være værdifuld, mens de 9-11 årige næppe gider den.
Bjarne Nederby Jessen

Marcé Segarra og Fanrcesc Rovira:
Læs, leg og lær med Bibelen
96 sider • 149,95 kr. • Bibelselskabet