FODBOLD på gammel-testamentlig vis

Den kristne fodboldklub Exercitus kæmpede som David mod GoliatDen kristne fodboldklub Exercitus For Christ er igang med et stort comeback i deres første sæson i serie 3. I onsdags kom den tredje sejr i træk i hus, og nu har man en reel chance for at blive i rækken, og opskriften på sejr var som taget ud af Bibelen.Kampen mod Sunred Beach blev lige så dramatisk og hård som forventet. Der blev fightet og taklet om hver eneste bold, men det var også overlevelse i rækken, der stod på spil for begge hold – det hold der tabte, ville ikke kunne undgå at rykke ned. En kraftig vind og en knoldet bane gjorde det også vanskeligt at spille poleret fodbold.

EfC fik Første mål

Det var dog Exercitus, der først formåede at udnytte de vanskelige forhold. En løs bold faldt for føderne af Andreas Krogh lidt inde på modstanderens banehalvdel. Han så, at målmanden var gået lidt ud, og med en flot, flot flugtning udnyttede han medvinden og satte bolden ind lige under over overlæggeren.

Udvisning

Desværre svarede Sunred Beach hurtigt igen, og i et mønsterangreb kørte de flot Exercitus-forsvaret tyndt og afsluttede angrebet med at lægge bolden ind bag Frederik Mortensen i målet.
En lidt uheldig episode gav et gult kort til begge hold, og i serie 3 betyder et gult kort 10 minutters udvisning. I denne periode dominerede Sunred Beach trods kraftig modvind fuldstændig begivenhederne, og havde det ikke været for 2 fantomredninger af dagens spiller, Frederik Mortensen i målet, og Michael Tell i midterforsvaret, kunne kampen have været afgjort inden pausefløjtet. 1-1 var resultatet ved pausefløjtet – og nu fik Sunred Beach vinden i ryggen. Det så ikke godt ud for Exercitus F.C.

Hvis Gideon
og Moses kunne …

For at gøre ondt værre fik Exercitus F.C. endnu et gult kort i starten af 2. halvleg. Simon Grud tog bolden med hånden, da han ville beskytte sit ansigt mod bolden, der ellers havde kurs mod hans næse. Så nu var Exercitus F.C. endnu en gang i undertal. Men i stedet for at give op kom samme ånd over dem som Gideon og hans krigere må have haft, da de i undertal slog overmagten i Dommerbogen – eller som hjalp Moses med at slå de Syv Kongers Hær.
Først blev bolden spillet lidt tilfældigt til Rene Gren Hansen midt på banen. Rene tog straks sagen i egen hånd og satte i en spurt, der ville gøre Usain Bold grøn af misundelse. Han satte tre mand med sin speed, rundede målmanden i et af sine karakteristike lange træg og satte sikkert bolden ind et tomt mål. Stor jubel blandt de trofaste fans på sidelinien – og vantro hos spillerne fra Sunred Beach.

God finde

Fem minutter senere gentog scenen sig næsten. En hårdtarbejdende Kasper Grove fik taklet bolden til Tobias Ambs-Thomsen omtrent samme sted, som Rene havde startet sit raid fra. Tobias løb forbi den første forsvarer, og så den næste. Han tog et godt træk forbi den tredje og fandt pludselig sig selv i modstanderens felt.
Nu troede alle, inklusiv modstanderen, at han ville spille en helt fri Rene inde foran mål, og da alle hoppede på den finte, kunne han jo lige så godt sætte bolden i mål med en skødesløs inderside. 3-1, mens man var en mand i undertal. Sejr.
Efter kampen var det et træt, men glad Exercitus-hold, der kunne gå op i omklædningsrummet til sejrssang og kampråb – der manglede bare gjalden fra hornene.

Politiet venter

Næste kamp er i næste uge, hvor Politiets fodboldklub venter. Begge klubber har lige mange point, og det bliver endnu engang en hård kamp, mod de fysisk stærke betjente. Igen er Exercitus F.C. pisket til sejr, og det bliver spændende at følge deres videre færd.