Hvem var det der vandt i dag? Det var dem fra F.C. af!

Den forgangne uge har været helt forrygende for den kristne fodboldklub Exercitus F.C. For første gang i klubbens historie vandt alle fire hold i samme runde.

Med fire flotte sejre kan holdene i Exercitus F.C. fejre en fantastisk uge

Serie 3 holdet fik en tiltrængt sejr og lidt luft til bunden af rækken med en 1-2 sejr, mens de andre hold vandt endnu mere overbevisende. Derudover bød sidste uge også på et flot portræt af klubben i Kanal 5’s TV program ’Fra marken til Parken’.
Der er en god stemmning i Exercitus For Christ i øjeblikket. Smilene er brede, og der bliver hygget i omklædningsrummet. Og med god grund. Sidste uge har været en super uge for alle hold.

Specielt klubbens 1. hold i serie 3 har haft god grund til at fejre deres sejr. De tre point betød nemlig et avancement over den kedelige nedrykningsstreg.
– Det var en ekstrem vigtig kamp for klubben på det sportslige plan. Nu har vi vundet to kampe i træk, og der er begyndt at komme lidt selvtillid ind i spillerne igen. Vi tror på os selv og hinanden, og det er sådan, det skal være, fortæller træner Tobias Ambs-Thomsen og tilføjer:
– De andre resultater har også flasket sig for os, så det hele ser lidt lysere ud. Men med chance for at lyde som en cliché, så er vores sejr først rigtig god, hvis vi vinder den næste kamp også. Så har vi slået alle tre bundhold og har stabiliseret os i rækken. Så vi beder for, at de skadede spillere bliver hurtigt raske og håber på at stille i stærkeste holdopstilling.

Ubesejrede kvinder

Klubbens kvindehold fik til gengæld kvalificeret modstand for første gang i år og kom endda bagud med både 0-1 og 2-1, inden de satte tingene på plads og vandt 4-2 over HB.
Holdleder Mette Iversen er glad for holdet og udfaldet af kampen:
– Vores modstandere var fysisk stærke og aggressive og var rigtig gode til at ødelægge vores spil. De gav sig 100% i nærkampene, og jeg tror, vi var lidt for sejrsvante i starten og blev taget lidt på sengen. Heldigvis stod vi mere sammen som hold end de gjorde. Vi fik gang i vore spil og vandt til sidst ganske fortjent. Stor ros til pigerne, fordi de ikke lod sig slå ud af modgangen, men holdt sammen.
Hun har også god grund til at være glad, for efter 7 kampe med sejr skal hele holdet nærmest brække benene, for at oprykningen ikke skal blive en realitet.

Vigtig sejr –
og så med tenniscifre

Det var et stærkt hold fra Exercitus F.C., der onsdag skulle spille vigtig kamp om oprykning fra serie 5. Modstanderen var Valby BK, der bor 800 meter fra Exercitus F.C., så der var også dømt lokalbrag.
Det kunne ses på tilskuerantallet, der var det højeste for serie 5 i år, og i nærkampene, der var tætte og skarpe. Exercitus F.C. havde et par tilbagevendte spillere med, og specielt René Gren Hansen og Michael Tell viste, at de normalt spiller to rækker højere. René scorede årets mål på den langhårede bane i Valby BK, da han fik bolden på egen banehalvdel, og i et soloridt, der må få selv Messi til at klappe, satte han seks spillere og en målmand af, inden han scorede sikkert.
På det tidspunkt havde kampen ellers været ret lige, og stillingen 1-2 ved pausefløjtet vidnede heller ikke om den helt store styrkeforskel. Men så scorede René to mål mere på oplæg af Michael Tell, og så var den kamp afgjort.
Holdet fra Exercitus F.C. viste også ægte klubånd ved ikke at gengælde de mange grove frispark, som Valby BK begik i frustration, men de holdt hovedet koldt og benene varme.

De gamle kan også

At alder bare er et tal, fik 7-mandsholdet bevist på bedste vis. Med sine 47 år er Carsten Jensen så absolut klubbens ældste spiller, og den tidligere divisionspiller burde egentlig spille veteran-fodbold. Men det ville bare være spild af talent. For han var om noget manden bag den sensationelle 8-0 sejr, som Exercitus F.C. diskede op med. Sejren blev grundlagt de første 10 minutter, hvor Exercitus F.C. bragte sig foran med 4-0, inden modstanderen vidste, hvad der var oppe og nede på banen. Tre af målene var signeret Carsten Jensen. Efter en sløv start har de gamle drenge virkelig spillet sig varme og ligger godt til i tabellen.

Ebbe Sand med til Gudstjeneste

Som tidligere omtalt her i Udfordringen er Exercitus F.C. også blevet portrætteret af Kanal 5 i forbindelse med programmet ’Fra marken til Parken’. I denne uge var der så præmiere på programmet. Her kunne man bl.a. se tidligere landsholdsbomber Ebbe Sand være med til gudstjeneste i Impact Church, Roskilde.
Programmet fik sat godt fokus på klubben og fik fortalt historien om en klub, der vil mere end bare være en fodboldklub. En klub, som også har fokus på at gøre en forskel i menneskers liv. Fik du ikke set programmet, kan du altid se det på Kanal5.dk.
Red.


Artiklen fortsætter efter annoncen: