Maskulin tjeneste

I morgen er det ”farsdag”. I den anledning bringes her lidt inspiration til fornyet fokus på mændenes rolle i det kirkelige arbejde:
David Murrow
Forfatter og leder for den kristne mandebevægelse, Church for men, i USA.

Alles øjne var vendt mod pastor Keith, der gennem flere uger havde snakket om, at han i dag ville komme med en vigtig bekendtgørelse.
”Fra og med næste måned, ” begyndte han, ”nedlægger vi børnepasningen og søndagsskolen. Vi vil heller ikke længere tilbyde bryllupper, dåb og begravelser. Vi dropper koret og trækker os ud af vores arbejde i suppekøkkenet.
I stedet vil vi begynde at tjene på en ny måde. I børnearbejdet vil vi samarbejde med idrætsklubberne.
Vi vil tilbyde gratis bilreparationer til de mindrebemidlede. Vi vil besøge de ældre og tilbyde dem gratis tømrerarbejde, VVS-arbejde og renovering af deres elektriske instalationer.
I bydele med høj kriminalitet vil vi patruljere som sikkerhedsambassadører. Endelig vil vi sende hold fra menigheden til Honduras og Nicaragua for at grave brønde.”

Hvad ville I kvinder tænke, hvis jeres præst stillede sig op og sagde sådan? Hvordan passer denne programerklæring til jeres evner og gaver?
Nu forstår I måske, hvordan mændene har det i kirken i dag. Der er meget få kirker, der tilbyder aktiviteter og tjenester, hvor der er brug for mænds evner og erfaring. Mænd længtes efter at give deres bedste til Mesteren, men der er ikke mange kirker, der vil have det, mænd kan give…

De fleste af kirkens aktiviteter tilbyder kun traditionelt feminine roller.
Sådan har det været i mange år, og derfor er vi efterhånden kommet til at definere kristen tjeneste som alt det, som kvinder har naturlige evner for og størst erfaring med. Mænd sidder frustrerede tilbage med alle deres talenter.
Pligtopfyldende mænd melder sig måske til frivilligt arbejde for at fylde et hul, men de tjener uden glæde, for de arbejder ikke med det, Gud har skabt dem til at arbejde med.
Hvordan kan vi løse mændenes lænker, så de kan tjene som mænd?

Fra bogen, ”Kirken er jo kun
for kvinder og bløde mænd”
af David Murrow. Forlaget Boedal.