Vatikanet bruger medierne

I 14 år har The Vatican Channel tonet frem på internettet. Nu gælder det Facebok og Twitter.Mens Vatikanet til tider tilskrives den mørke middelalder, er det katolske hovedsæde i Rom et godt stykke inde i det 21. århundrede, når det gælder om at udnytte nye medier og teknologier.

Godt 49.000 er blevet ven med pave Benedict XVI på facebook.

Siden november 1995 har Vatikanet således kommunikeret via hjemmesiden, The Vatican Channel, på internettet.
Et netsted, der sidste år blev udvidet med hyppige sendinger på nettets YouTube kanal.
På The Vatican Channel uploader kirken således i en lind strøm videoer på både engelsk, italiensk, tysk og spansk, som er frit tilgængelige.
Fra kirkens elektroniske medier, Vatikanets Television Center og Vatikanets Radio, H2Onews, kan man desuden via iPhone modtage lyd- og videorapporter på ikke mindre en otte forskellige sprog, heriblandt kinesisk.

På facebook med paven

Ifølge nyhedssiden catholicnews.com er der tale om en bevidst strategi for den katolske kirke om at nå ud til yngre generationer.
Således kan man nu også følge pavens rejser, høre hans taler og blive orienteret om større begivenheder i Vatikanet på den nyoprettede hjemmeside Pope2you.net, ligesom man både kan twitte og blive facebook-ven med paven via de seneste skud på de sociale netværkssteder.

Digitale vidnesbyrd

Ved sin ugentlige tale på Peterspladsen i Rom kommenterede pave Benedict XVI den 20. maj tidens og kirkens hyppige medie-og teknologiskift ved at opmuntre de unge til at følge kirkens eksempel.
– Bær vidnesbyrd om din tro i den digitale verden, sagde han. Mon ikke også denne tale kan genhøres på en kanal i cyberspace.