Præst undgik ulykkesflyet

Brasiliansk pinsepræst skulle have været med Air France flyet, der styrtede i havet.Med Norge som destination skulle den brasilianske pinsepræst Juan Nuñes efter planen have været om bord på det forulykkede Air France fly, der 1. juni styrtede i Atlanterhavet mellem Rio og Paris.At den Juan Nuñes ikke var en af de 80 brasilianere, der gik om bord på den franske Airbus 330-200 i Rio de Janeiro, skyldes et rent tilfælde. En ven i Sverige bad ham fremskynde sin rejse, hvilket reddede ham fra den værste flykatastrofe i Air France’s historie.
Juan Nuñes, der er præst i en pinsemenighed i Brasilien med 17.000 medlemmer, var inviteret til Norge som gæstetaler og for at besøge den norske missionær Berit Tørre Stokset.
Hun har virket i Bolivia i 40 år, og Juan Nuñes er en af hendes medarbejdere.
Selv var Berit Tørre Stokset i Spanien, hvor hun på hjemvejen læste om flystyrtet i en avis.
– Jeg vidste, han skulle komme den dag, og blev grusomt urolig, fortæller hun til ugeavisen Korsets Seier.

Lever i et tillidsforhold

Via sin søn fik hun kontakt til Juan Nuñes’ medarbejdere i Brasilien, der kunne berolige hende med pinsepræstens omvej over Sverige. Nogle dage senere ankom han da også planmæssigt til missionærens hjem i Skien, Norge, hvor missionsmarken i Bolivia var på dagsordnen.
Ifølge den norske missionær ryster dramaet ikke Juan Nuñes mere, end at han også gennemfører det øvrige program i Norge.
– Han lever i et tillidsforhold til Gud, siger hun om den uskadte præst.
Trods intens efterforskning er det fortsat uafklaret, hvordan flyet med i alt 228 passagerer ombord kunne forulykke.