Amazonerne fra Exercitus

Det var sidste spillerunde i sæsonen. Pigerne vandt uden kamp, herrerne i serie 3 tabte den sidste kamp og må nu vente i spænding på at få deres skæbne beseglet.Det er sjældent, at en modstander giver op på forhånd, men de ubesejrede kvinder fra Exercitus F. C. har været så stærke i år, at modstanderen ikke engang ville møde dem.

Exercitus F.C.’s topscorer Kaleb Knutzen var tæt på at score et par gange; men desværre for ham og holdet blev
den vigtige kamp mod Firkanten tabt 0-1 (foto Benjamin Krogh).

Derved kom den perfekte sæson uden nederlag i hus. Knap så godt gik det for serie 3-holdet, der efter 6 kampe uden nederlag tabte til topholdet og nu er afhængige af alle mulige og umulige faktorer for at få nok en sæson i serie 3.

Uovervindelige Exercitus F. C.

Der har ikke været meget spænding i kvindernes gruppe 162 i år. Pigerne fra Exercitus For Christ har gjort rent bord. I ti kampe har kun et enkelt hold formået at spille uafgjort mod det bedste hold i Exercitus F.C. At kvinderne er stærke, blev da også bekræftet i den sidste kamp, da modstanderen fra SSB ringede og opgav kampen på forhånd.
Det var selvfølgelig ærgeligt for de spilleglade piger, men det er et meget godt eksempel på den skræmmende styrke, de har haft i år.

Svære at score imod

– Vi har været utrolig svære at score imod i år. Forsvaret med Elsa i spidsen har bare lukket af for alt. Når man ved, at der ikke bliver scoret mod en, giver det en enorm sikkerhed, og man tør noget mere længere fremme på banen, og det har så givet en masse scoringer. Det har været en fornøjelse at spille på holdet i år. Der har kun været positive miner og et godt sammenhold. En super sæson, fortæller en glad anfører Mette Iversen.
I samme åndedrag skal det nævnes, at holdet gerne vil udvide til et 11-mands hold, så hvis du, kære læser, kan lide at sparke til en bold og være med i et godt sammenhold, er du velkommen uanset dit talent.

Mega vigtig kamp

Sæsonen sluttede også for klubbens 1.-hold, i herrenes serie 3. Efter en elendig start på sæsonen hvor der kun var kommet en enkelt sejr på kontoen, tog holdet sig sammen og har været ubesejret i de seneste seks kampe. I en normal sæson ville det være mere end rigeligt til at blive i rækken.
Men denne sæson er ikke normal. For det første varer den kun et halvt år, for det andet rykker der mellem 4 og syv hold ned pga. nogle konkurser i 1. division. Så det var med ryggen mod muren, at Exercitus F.C. søndag morgen spillede mod rækkens stærkeste hold, Firkantens Boldklub.
Da der stod meget på spil for begge hold, blev kampen meget intens og hårdtspillet. Firkanten skulle vinde for at rykke op, Exercitus F.C. skulle vinde for at stå godt, når nedrykningspladserne skal uddeles.

Hvor er fodbold dog et ondt og grusomt spil

Kampen blev spillet i et flot tempo, og der blev gået til den i alle nærkampe. Men Exercitus F. C. har ikke været heldige i år, og denne dag var ingen undtagelse.
Efter ti minutter fangede Firkanten en tværaflevering og afsluttede angrebet med at score uden chance for målmanden. Et flot mål, hvis ikke det var fordi, angriberen havde fanget afleveringen med hånden. Hans smørede grin hele vejen op til midterlinien afslørede ham. Desværre så dommeren det ikke. Desværre så han heller ikke de tre gange, hvor der blev taget med hænder i Firkantens målfelt, så ingen af de tre gange blev der dømt straffe.

En halv time i overtal

Men som kampen forløb, kan Exeritus kun klandre sig selv for ikke at vinde kampen. For i mere end en halv time spillede Exercitus med en mand i overtal, da Firkanten både fik et og to røde kort. Exercitus pressede og pressede på, men fik ikke det store ud af det.
De bedste tilbud kom til Kaleb Knutzen, der dog desværre ikke kunne udbygge sin topscorer-titel denne dag. I det hele taget var det en meget chancefattig kamp, og 0-0 havde vel været det mest fair resultat. Men fodbold er ikke altid et fair spil, og nu sidder klubben så tilbage og kan bare vente på, at alle mulige andre kampe afgør, om de bliver i rækken eller ej.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Flot sæson

Men uanset om holdet rykker ned eller bliver i rækken, kan de være stolte af deres sæson. Efter den første halvdel havde holdet kun vundet en kamp og lå sidst i rækken. Men holdet hev sig selv op i rødderne og indledte deres flotte stime, der altså har holdt liv i deres overlevelseschancer hele vejen igennem. Som nyoprykker er det en fantastisk præstation.

Så nu er det bare at vente og se, hvad der sker i de andre rækker, og om Boldklubben Frem kan undgå at gå konkurs. Vi glæder os til at følge alle hold i klubben igen til august, uanset om de spiller i serie 3 eller serie 4.