Linda Andrews: ”Jeg meldte mig til X Factor, fordi Gud bad mig om det”

– Det er selvfølgelig stort at vinde i X Factor, men det vigtigste for mig i alt det her har været,
at jeg var lydig over for Gud og gik efter den drøm, som han havde lagt ned i mit hjerte.- Jeg havde et opgør med Gud for år tilbage, fortæller Linda Andrews.– Jeg var virkelig vred på ham og skrev det længste brev nogensinde til ham. Jeg fortalte, hvor skuffet jeg var over mit liv. Jeg følte mig snydt. Alle fortalte mig, at jeg burde være en kendt sangerinde, når jeg sang så godt. Og at jeg burde have udgivet en masse cd’er. Men intet var blevet til noget. Jeg råbte til Gud: ”Hvis den drøm, jeg har i mit hjerte, ikke er fra dig Gud, så fjern den.”
– Jeg syntes, det var ynkeligt at have en drøm om en dag at blive en kendt sangerinde, hvis det bare var noget, jeg selv havde fundet på. Så hellere være kassedame i Netto.

Jeg mistede alt

– Men så skal jeg love for, at der kom skred i tingene. Der skete faktisk så voldsomme ting i mit liv, at jeg gik helt i chok, fortæller Linda.
– Min far døde, mit ægteskab gik i stykker, og mit hjem brændte. Jeg mistede alt. Det grundlag, der i mange år havde holdt mig oppe og gjort mig tryg, blev revet væk under mig.
– Jeg har det som regel sådan, at jeg ikke tror, der er noget, der bliver sendt på vores vej, som ikke kan gavne os. Selv om jeg ind imellem mister overblikket og ikke aner, i hvilken retning jeg skal gå, ved jeg jo inderst inde i mit hjerte, at Gud har styr på alt, og at han har en plan med vores liv. Men da jeg stod midt i de efter min mening kolossale omvæltninger og stor krise, var jeg ikke i stand til at sige alt det her, som jeg lige har sagt. Jeg sagde til Gud: Hør lige her Gud, hvad har du gang i? Har du noget at gøre med det her, eller har du sluppet kontrollen og bare ladet mig leve med, at alt går skævt? Jeg var bange og i panik.

Omplantning

Jeg bor i København, og en søndag hvor jeg sammen med min datter gik i kirke, var der et profetpar, der gik lige hen til mig og fortalte mig, at Gud havde noget til mig, som var stort, og mere fantastisk end jeg overhovedet kunne forestille mig. Men før jeg kunne indtage det nye land, måtte jeg omplantes i en helt ny jord. Det, der ikke føltes så rart, var at jeg rent faktisk var ved at gå igennem dødsskyggens dal. Men jeg skulle ikke frygte, for Gud var med mig, og dødsskyggens dal var jo ikke et sted, jeg skulle blive, men gå igennem. Der var altså noget jeg skulle igennem, før jeg kunne komme hen til det gode, som Gud havde til mig.

Du skal melde dig til X Factor

– Jeg og min datter havde fulgt X Factor konkurrencen i oktober måned sidste år. Vi sad begge og heppede på Martin og Laura. ”Åh, synger hun ikke godt, Laura”, sagde min datter med himmelvendte øjne. Jo, svarede jeg, men mor synger nu bedre. Min datter sagde da meget bestemt: ”Ok, mor, hvis du synes, du er så god, så meld dig til næste X Factor konkurrence.”
Og så skete det. Pludselig gik det slag i slag. Hvor jeg end gik, fik jeg hints om, at jeg skulle melde mig til X Factor. Men jeg blev ved med at sige nej. Jeg var skræmt fra vid og sans ved tanken om at skulle ind i det medie-halløj.
”No way”, sagde jeg hele tiden til mig selv, aldrig om der er nogen, der får mig til at deltage i det show.
– Men så en dag kunne jeg høre Guds stemme i mit hjerte; han talte til mig og sagde:
”Linda, nu har du øvet dig i årevis, og jeg synes, du er blevet så god til at synge, at tiden er kommet, hvor jeg kan sende dig ud og realisere den drøm, jeg har lagt ned i dit hjerte. Du skal melde dig til X Factor- nu!”
– Og ene og alene fordi Gud bad mig om at gøre det, og jeg i mit hjerte kunne føle, at det var det rigtige, meldte jeg mig som deltager i konkurrencen.

X Factor var min Goliat

– Midt inde i forløbet, tredje eller var det fjerde gang X Factor løb hen over skærmen, befandt jeg mig pludselig i det røde felt. Efter meningsmålinger så det ikke godt ud med min placering. Jeg kunne rent faktisk risikere at ryge ud til fordel for Muhammed.
– På det tidspunkt fik jeg en henvendelse fra Kristeligt Dagblad. De ville lave et interview med mig. Billed Bladet havde allerede lavet et interview, men over for dem kunne jeg ikke sidde og sige, at det var Gud, som havde bedt mig om at deltage i X Factor. De ville ikke forstå en brik af det. Men nu, da jeg sad over for en kristen journalist, fik jeg frimodighed, og midt under interviewet fik jeg et ord fra Gud. Han sagde: ”Linda, du er min David. Du er klar nu til at gå ud og fælde Goliat”.
Da jeg hørte de ord fra Gud, vidste jeg, at X Factor var min Goliat, så jeg var i stor forventning til, hvad Gud nu ville gøre. Hver fredag var en sejr. Jeg var nu ligeglad med al kritik fra dommerne. Gud stod ved min side, jeg sang for ham og gav alt, hvad jeg havde i mig.

Gud har en plan

– Det er en stor sejr at vinde i X Factor, men i virkeligheden er det slet ikke det, det handler om for mig. Det vigtigste har været, at jeg var lydig over for Gud, og at jeg i tro gik ud og realiserede den drøm, som han havde lagt ned i mit hjerte.
– Her i livet er det vigtigt at indtage den plads, som Gud har tiltænkt os. Han har en plan med hver enkelts liv, og den plan han har, er som regel langt større og mere fantastisk, end vi overhovedet er i stand til at forestille os. Men Gud sender os ikke ud i noget af det, han ønsker for os, før vi er klar. Vi må vente og følge hans tidsplan. Vi må hele tiden sørge for at lytte efter, når han taler, og når han så siger: ”Go for it”, så skal vi ikke tøve, men gå og turde tro på, at vi kan klare det, han ønsker af os.
– Min sejr i det her er Guds, og æren for at det kunne lade sig gøre, giver jeg til Gud.