KUNST-TEMA
Ballet med kristne negro spirituals

Alvin Ailey American Dance Theater er tilbage i Tivoli for 12. gang og viser denne gang ”Revelations”.

Balletdanserne strækker armene op imod himlen i balletten ”Revelations”.

Gæstespillet varer fra den 15.-20. september 2009 og viser to flotte programmer med Alvin Aileys mesterlige signaturværk ”Revelations” (åbenbaringer).
Alvin Ailey skrev dette mesterværk i 1960’erne, og her bruges kendte negro-spirituals i balletten.
Den skildrer de sorte amerikaneres vej fra slaveri til frihed. Inspirationen hentede Ailey bl.a. i sin egen historie og opvækst i Texas.
Alvin Ailey sagde om sit største værk Revelations, at én af Amerikas rigeste skatte var den afrikansk-amerikanske gospel-tradition. Den er ”nogle gange sørgelig, andre gange jublende, men altid håbefuld”.

Alvin Ailey (1931-1989)

Alvin Ailey Balletten er i det hele taget kendt for at danse i ”almindeligt tøj”, musikken er især jazz og blues, og hele stilen er lettilgængelig og moderne.
Dronning Ingrids Mindelegat overrækkes af den kongelige familie i forbindelse med en særlig gallaaften den 18. september, hvor en af balletterne danses til levende musik, spillet af Tivolis Big Band. Også forestillinger den 19. og 20. september vil være til livemusik.
Alvin Ailey American Dance Theater har netop fejret 50 års jubilæum ved en storstilet galla i hjembyen New York, hvor Oprah Winfrey, Donna Wood og Jessye Norman stod på scenen. Det er bl.a. værker fra jubilæumsforestillingen, der vises i Tivoli i september 2009.
Billetter til Alvin Ailey American Dance Theater kan bestilles via www.billetnet.dk. Man kan se video-eksempler på internettet.
Henri.