KUNST-TEMA
Auerbach-plakat til kunstnertræf

På det årlige Kunstnertræf i Faaborg udsmykket Sydfyns mange billedkunstnere byen med store bannere.Den kristne kunstner Karsten Auerbach fortæller om et af sine bannere:
– Banneret er dedikeret til de mennesker, som har fået øje på bunden og vælger at tage noget af festen med derned. Jeg er jo selv en af de tykke forædte figurer oppe på 1. klasse – og jeg lever i en kultur, hvor man fester i overflod, mens størstedelen af planetens befolkning befinder sig helt nede på bunden.
Faktisk havde jeg dagen før genfundet kontakten til nogle venner i New Zealand, som for nogle år siden rejste til Mindanao på Philipinerne for at hjælpe de allerfattigste i storbyens slum.
De bosatte sig ikke i byens ”pæne kvarter” for at lave outreach dérfra, men boede midt i slummen med deres 4 børn og delte vilkår, ris og nudler med naboerne…
Måske skal manden og kvinden, der springer ud med deres kufferter, forstille at være dem. Måske forstiller de to afhoppere bare noget, som jeg ønsker mig mere af i mit eget liv!