Sommercamps
Fra Evangelist til pinsecamp

Ingrid Wredstrøm, Hillerød
– Du har været med i Evangelist nogle år. Hvorfor er du nu her på pinsekirkernes sommercamp?
– Min mand Carsten og jeg besluttede i foråret at træde ud af Evangelist. Det er jo en pionérorganisation, og vi havde brug for at være med i en menighed, som havde lidt flere år på bagen, og få lidt ro omkring os.
Så vi valgte at komme i Frikirken i Hillerød, som er en sammenslutning af Pinsekirken og Kristent Fællesskab. Og der er vi meget glade for at komme.
– Er det så første gang, du er med her?
– Ja. Og vi er meget glade for at være her. Det slog os i undervisningen af Tonni Jacobsen her til morgen, at der blev undervist i ydmyghed. Det har vi ikke været vant til.
– Gik I fra Evangelist i protest?
– Nej. Det negative mediebillede, der tegnes af Evangelist, kan vi slet ikke genkende. Sådan er det ikke. Havde det billede været sandt, så havde vi ikke brugt fire år indenfor.
Men når man er en organisation, som opdyrker nyt land, så skaber det en masse turbolens. Og det skal man så være villig til at holde til.
– Det må være hårdt hele tiden at blive udsat for sådan en hetz i medierne?
– Jo, det er da belastende hele tiden at skulle forklare sig. Og medierne fokuserer jo hele tiden på Christian Hedegaard, og det er ikke altid, man har lyst til at forsvare alt, hvad han citeres for.
Det er rart endelig at få lov til at stå til ansvar for det, jeg selv siger og mener. Også fordi jeg er opstillet som politiker for de Konservative og har startet en skole.
– Hvordan kører din skole, Musketerskolen i Hillerød?
– Den kører rigtig godt. Vi har 70 elever. Og Evangelist er heller ikke vores åndelige bagland mere. Skolen er helt selvstændig.
Henri.

Gensyn med Bebiane
Da Tove Videbæk i sommerferien signede sin bog ”En fighter” på bl.a. Pinsekirkernes sommercamp i Mariager, mødte hun mange gode venner. En af dem var sangerinden Bebiana Bøje, som her giver hende et knus. De to kender hinanden fra dengang Tove Videbæk var præstekone på Bornholm. Her var Bebiane en af de små piger i gospelkoret, som viste sig at synge bedre end de fleste!

Mudderbrydning
Blandt de unges fornøjelser på Pinsecampen i Mariager var mudderbrydning. Det foregik dog under opsyn og med gentleman-regler – og et stort publikum, som foretrak kun at kigge på!