Sommercamps
Helt ny ledelse i en fornyet BaptistKirke

1300 baptister var på sommercamp i Mariager i juli. Her valgte de også ny ledelse.De forløbne fire måneder har Baptistkirken i Danmark gennemgået en fornyelse i rekordtempo.

Den nye formand for Baptistkirken, Mogens Andersen, går igennem den åbne dør. Temaet for sommerens stævne i Mariager var netop ”Foran en åben dør – en vandring i forandring”. Foto: Per Bækgaard

Det kulminerede i sommers, hvor der på Baptistkirkens Missionsstævne i Mariager i uge 30 blev valgt en helt ny ledelse.
Mogens Andersen fra Odense er ny formand for BaptistKirken og ud over ham er der valgt fire nye i ledelsen, som geografisk fordeler sig fra Roskilde, Sindal i Nordjylland, Århus og Silkeborg.
I december sidste år smed den daværende ledelse tøjlerne og stoppede en planlagt forandringsproces, fordi der manglede ressourcer og engagement fra menigheder til at gennemføre processen.
Efter et par måneders frustrationer greb de 51 menigheder i kirkesamfundet tøjlerne, da de mødtes regionalt omkring 1. april.
I de seneste fire måneder har det 170 år gamle kirkesamfund gennemgået en fornyelsesproces, som onsdag resulterede i nye vedtægter, ny forretningsorden og en ny fælleserklæring.
Der var en usædvanlig stor opbakning og samling omkring både den nye ledelse og nytænkning omkring fremtiden. De centrale værdier for baptisterne er nu formuleret som samtale, udrustning og efterfølgelse. Og der er lagt op til øget samarbejde med andre kirkesamfund.

1300 på stævne

At baptisterne vil hinanden, blev demonstreret i den forgangne uge, hvor ca. 1300 børn, unge og voksne har været samlet til Missionsstævne i Mariager. Ca. 35 pct. af deltagerne var under 25 år.
Temaet for stævnet var ”Foran en åben dør, en vandring i forandring” og det blev gjort håndgribeligt ved åbningen, da samtlige deltagere gik igennem en åben dør.
Ved stævnet har bl.a. Gary Nelson, generalsekretær for de 200.000 canadiske baptister, givet en fremragende undervisning om at være kristen i grænselandet. Han konstaterede, at danskerne åbenbart er verdens lykkeligste folk. Derefter udfordrede han tilhørerne til at finde svar på det vigtigste spørgsmål som en kirke i mission i Danmark: ”Hvad er evangeliet – de gode nyheder – for verdens lykkeligste folk?”
Mal Calladine fra Bristol, tidligere fra Sheffield, gik på tværs af generationerne og underviste både de unge på deres lejr, kaldet One, og ”voksen-stævnet”. Ved ét aftenmøde var der f.eks. bønne-stationer og de voksne tog imod de unges udfordring, og bl.a. vaskede de ældre de unges hænder, og satte ord på skuffelser og håb.
Den nye formand, Mogens Andersen, er tidligere chef for Krifa i Odense og formand for menighedsrådet i Odense.
Henri.